Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΘα αναζητηθεί νέος σύμβουλος για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Αγ. Νικόλαο

Θα αναζητηθεί νέος σύμβουλος για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να επιλεγεί ο νέος σύμβουλος για θέματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας με στόχο την αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου σκοπεύει να προχωρήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μετά τη λήξη της σύμβασης συνεργασίας του με τον κ. Γιάννη Μπρα. Το θέμα συζήτησε το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ., που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γεωργ. Μπαρμπούνη.

Ο κ. Μπαρμπούνης διευκρίνισε ότι πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης πρόκειται να έχει επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, όσο και με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Σητείας  Θεοδ. Πετρουλάκη, μήπως και συμφωνήσουν σε κοινή προκήρυξη για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με κοινό σύμβουλο για τα θέματα αυτά, αφού και πέρυσι είχαν συνεργαστεί για τα θέματα κρουαζιέρας με κοινό σύμβουλο, τον κ. Μπρα.

Ο κ. Μπαρμπούνης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη η συνεργασία με εμπειρογνώμονα σε θέματα ανάπτυξης λιμένων στον τομέα της κρουαζιέρας, τονίζοντας παράλληλα ότι σκοπός μιας τέτοιας συνεργασίας είναι να επιτευχθούν συγκεκριμένα, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, μέσα σε πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί για την υλοποίηση όλων αυτών.

«Η συνεργασία με ειδικό σύμβουλο για θέματα κρουαζιέρας είναι μονόδρομος εδώ που έχουμε φτάσει, για άλλη μια χρονιά να προσπαθήσουμε μήπως και καταφέρουμε κάτι θετικό. Γιατί, αν και αυτή τη χρονιά δεν καταφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα, θα το αφήσουμε και όπου πάει, ανάλογα με ό,τι μπορεί να προσφέρει ο τόπος από μόνος του.

Εφ’ όσον, όμως, ξεκίνησε μια προσπάθεια από πέρυσι και εφ’ όσον προβλέπεται και σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, αλλά υπάρχει και η διάθεση και αναγνωρισμένη ανάγκη από την κοινωνία να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα της κρουαζιέρας, πρέπει για κάποια εξειδικευμένα ζητήματα να έχουμε σύμβουλο κρουαζιέρας», είπε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.

Στην παρέμβασή του για το ίδιο θέμα, ο κ. Μιχ. Σγουρός είπε ότι ο σύμβουλος που θα επιλέξει το Δ.Λ.Τ. να συνεργαστεί «πρέπει να έχει μία οργανωμένη επικοινωνία με τις εταιρείες κρουαζιέρας και όχι απλά μια εμπειρία από την υπηρεσία του σε ένα Λιμενικό Ταμείο… Επίσης οι συμβάσεις που θα υπογραφούν με τον σύμβουλο που θα επιλεγεί πρέπει να είναι 2ετούς ή 3ετούς διάρκειας καθώς επίσης το έργο και η αποστολή του να είναι πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα.

Να γίνει συνεννόηση και με το Επιμελητήριο και το Δ.Λ.Τ. Σητείας, ότι θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση για την πρόσληψη συμβούλου, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αν επιθυμούν να συμπράξουν σ’ αυτό.

Ο σύμβουλος θα πρέπει να ελέγχεται και παρακολουθείται από άτομο από τον Αγιο Νικόλαο με σχετική με τα θέματα αυτά εμπειρία. Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα στον τομέα αυτόν,  θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και ας αναλάβει κάποιος που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες τις σημερινές».

Η κ. Ιρις Περουλιού- Σεργάκη πρότεινε να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο έργου με βάση την υλοποίηση του οποίου θα πρέπει να γίνει και η αξιολόγηση του προσφερόμενου έργου από ένα σύμβουλο κρουαζιέρας. Παράλληλα για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναζητηθούν και οι λόγοι για την ενδεχόμενη μη υλοποίηση ιεραρχημένων στόχων, από πλευράς είτε του Δ. Λιμενικού Ταμείου είτε άλλων τοπικών φορέων, που συμπράττουν είτε οφείλουν, ως ωφελούμενοι, να το πράξουν.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα