Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτο 1,6 εκατ.ευρώ τα καθαρά κέρδη των Μινωϊκών Γραμμών

Στο 1,6 εκατ.ευρώ τα καθαρά κέρδη των Μινωϊκών Γραμμών

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στο 1,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη των Μινωϊκών Γραμμών το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 36,1 εκατ. ευρώ.

Κατά την 30/6/2017, τα συνολικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας σε ενοποιημένο επίπεδο ανέρχονταν σε 281,8 εκατ. ( 2,63 ευρώ ανά μετοχή). Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 148,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 35,4 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στο τέλος της περιόδου, διαμορφώθηκε σε 112,8 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2017 επιβαρύνθηκαν από τη μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε στις διεθνείς τιμές των καυσίμων και συνετέλεσαν στη σημαντική αύξηση του κόστους πωληθέντων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι, ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα, με το α’ εξάμηνο του έτους παραδοσιακά να εμφανίζει χαμηλότερο επίπεδο μεταφορικού έργου και εσόδων σε σχέση με το εποχικά πιο ισχυρό δεύτερο εξάμηνο του έτους.

-Μεταφορικό Έργο-

Στη γραμμή της Κρήτης (Ηράκλειο-Πειραιάς), οι Μινωικές Γραμμές διατήρησαν την πρώτη θέση που παραδοσιακά κατέχουν στην αγορά αυτή.

Το α’ εξάμηνο 2017, η εταιρεία διακίνησε 272 χιλ. επιβάτες, 33 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 29 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα μερίδια αγοράς στη συγκεκριμένη γραμμή ανήλθαν σε 66,3% για τους επιβάτες, 62,9% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 46,3% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα