Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΙ. Πλακιωτάκης: "Ο πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι...

Ι. Πλακιωτάκης: “Ο πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι από τη Σοσιαλιστική Τάση”

Από

Ημερομηνία

«Ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι από τη Σοσιαλιστική Τάση, γι’ αυτό και έκλεισε τα αυτιά του σε όλους όσοι τον προέτρεψαν να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή μετά την υπόθεση του Σαρωνικού» δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνέδεσε τις εξελίξεις στη Σοσιαλιστική Τάση με την υπόθεση του Σαρωνικού, καταλογίζοντας “απάθεια” στον πρωθυπουργό, σε σχέση με όσα έγιναν στην υπόθεση του ναυαγίου. «Δεν άκουγε τίποτα, έκλεισε τα αυτιά του σε όλους όσοι τον προέτρεψαν να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή» είπε και πρόσθεσε: «Επειδή ακριβώς φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι από τη Σοσιαλιστική Τάση, όπου επικεφαλής είναι ο κ. Κουρουμπλής μαζί με τον κ. Σπίρτζη. Το ναυάγιο του Σαρωνικού, πέρα από τις επιχειρησιακές και πολιτικές αδυναμίες της κυβέρνησης, ανέδειξε στον πλέον ανώτερο βαθμό και την αναποφασιστικότητα, την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διατηρήσει, με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, τη Σοσιαλιστική Τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ έκανε λόγο για «τραγική καθυστέρηση και ολιγωρία από την πλευρά και της πολιτικής, αλλά και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά τη διαχείριση του ναυαγίου του Σαρωνικού», τόνισε πως «αν είχε την παραμικρή, την ευαίσθητη ευθιξία ο κ. Κουρουμπλής, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί» και σημείωσε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι η γρήγορη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και η αποζημίωση των πληγέντων».

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για “τραγελαφικό” τρόπο διαχείρισής τους από την κυβέρνηση και έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, που αποτυπώνει, όπως είπε, ‘τον πλέον παλαιοκομματικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας και τα θέματα των επενδύσεων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει» στο θέμα των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να «γινόμαστε περίγελος διεθνώς και αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα να φεύγουν οι επενδυτές από τη χώρα μας» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Αν δεν τις πιστεύει, αν δηλαδή υπογράφει από τη μια ότι πρέπει να προχωρήσουν οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη τις σαμποτάρει, αντιλαμβάνεστε ότι δεν στέλνουμε το σωστό μήνυμα στο εξωτερικό».

 

Πρόσφατα άρθρα