ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΜαθητική πορεία για τα προβλήματα των σχολείων

Μαθητική πορεία για τα προβλήματα των σχολείων

Από

Ημερομηνία

Πορεία στους δρόμους των Χανίων, με εκκίνηση από τον πεζόδρομο της Κοραή, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών, του ΕΠΑΛ Κισάμου και του ΓΕΛ Βάμου που διαμαρτύρονται για την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου Κοραή και του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου που κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα σχολεία. Την στήριξη τους στη κινητοποίηση των μαθητών εξέφρασαν με με ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Χανίων που προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας 11-2 αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης. Επίσης το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κισάμου για θέματα Παιδείας Μαν. Δερουκάκης.

Οι μαθητές έγραφαν στα  πανό «Το εκπαιδευτικό δεν λύνεται με Νόμους ή μια ζωή στις αίθουσες ή μια ζωή στους δρόμους. Θέλουμε νέο κτήριο. ΓΕΛ Βάμου», « Οχι στην κατάργηση των ειδικοτήτων. ΕΠΑΛ Βρυσών», «Όχι στο κλείσιμο των τμημάτων. Δικαίωμα στην Παιδεία. ΕΠΑΛ Κισάμου». Παράλληλα φώναξαν συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να φτιάξουμε σχολεία», «Λεφτά για F16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο μας λέν για το σχολειό!», «Η νέα η γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», «Στο σάπιο σύστημα μας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία».

Να σημειωθεί πως πανεκπαιδευτική πορεία με καθηγητές και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στον Νόμο Γιαβρόγλου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Πρόσφατα άρθρα