Συνεχίζεται η τουριστική προβολή της Σητείας

Η προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής εξάλλου είναι βασικός στόχος της Ένωσης Ξενοδοχείων. Σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΟΑΣ και την στήριξη της Περιφέρειας, συνεχίζεται η επίμονη προσπάθεια των τελευταίων ετών σε αυτή την κατεύθυνση μέσω και της προβολής της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη προγραμματιστεί η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού κατά τις οποίες επίσης καθορίζονται επαφές με τουριστικούς πράκτορες κι εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως στην έκθεση του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας με σκοπό την προβολή και προώθηση της περιοχής.

«Ευελπιστούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης και συμπλήρωσε εκτιμούμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη για την περιοχή μας. Βέβαια εφ’ όσον όλα εξελιχθούν ομαλά, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι ένας ευαίσθητος τομέας που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

Για το «κλείσιμο του ταμείου» των ξενοδόχων, είπε ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί όμως δυστυχώς λόγω της μεγάλης φορολογίας του κλάδου τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι τα επιθυμητά».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ