Έκθεση ζωγραφικής Νίκου Δρακωνάκη

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης» και η ζωγράφος Σοφία Δατσέρη παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του μέλους του Συλλόγου Νίκου Δρακωνάκη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο τέχνης της ζωγράφου (Δημοκρατίας 3, απέναντι από το μουσείο) στην Ιεράπετρα, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί Παρασκευή 8  6-9 μ.μ., Σάββατο 9 και Κυριακή 10 11 π.μ.- 2 μ.μ. και 6-9 μ.μ.

Λίγα  λόγια για τον Νίκο Δρακωνάκη

Ο Νικόλαος Δρακωνάκης, γεννήθηκε στην Ιεράπετρα το 1992. Τελείωσε το Λύκειο στην Ιεράπετρα και αμέσως  ξεκίνησε να σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από μικρή ηλικία είχε ταλέντο και πάθος με τη ζωγραφική. Έχει πάρει μέρος σε 2 εκθέσεις ζωγραφικής στα Χανιά και στην Ιεράπετρα το 2004.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, «ακόμα και σήμερα μου αρέσει η ζωγραφική και αφιερώνω χρόνο ώστε να γίνω καλύτερος, διότι και στη ζωγραφική υπάρχει βελτίωση, αν κάποιος έχει υπομονή και επιμονή στο να εξασκήσει την τέχνη αυτή, όπως και κάθε άλλη τέχνη».

Ζωγραφίζει κυρίως από μνήμης και τα υλικά που χρησιμοποιεί στους πίνακές του είναι μαλακό παστέλ και νερομπογιές.

Ο Νίκος ανοίγει το δρόμο του στη ζωγραφική, χωρίς να ακολουθεί  κανόνες και πρότυπα, χωρίς άλλη βοήθεια, εκτός από τα μάτια του, τα μάτια της ψυχής του…

Ανοίγοντας έτσι για ‘μας διάπλατα, παράθυρα πολλά, με θέα στον κόσμο της αθωότητάς μας…

ΣΟΦΙΑ  ΓΙΑΛΟΥΣΗ

Εικαστικός