Προσπάθειες και τηλεφωνικές επαφές ξεκίνησαν, προκειμένου η επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, να μεταβεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. επιδιώκοντας να έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.

Τα μέλη της επιτροπής επιδιώκουν να συναντηθούν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη που εισηγείται το επίμαχο νομοσχέδιο για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Κοντονή. Θα ζητήσουν εξαίρεση του Νομού Λασιθίου λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει και τις μεγάλες αποστάσεις από τη Νεάπολη, όπου προβλέπεται η έδρα του γραφείου του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γεώργιος Παραουλάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Σοφία Τσαγκαράκη και Χρυσάνθη Φαρσάρη. Η επιτροπή θα συμπληρωθεί με εκπροσώπους των υποθηκοφυλάκων, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών και των δήμων του νομού.

 

Πλήγμα για τους δικηγόρους

Η Ολομέλεια των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που συνήλθε στην Αθήνα, ασχολήθηκε και με ένα άλλο, μείζον για το δικηγορικό κλάδο ζήτημα, που εγείρεται επίσης με το επίμαχο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων περιέχει διάταξη για την μετατροπή των δικηγόρων που απασχολούνται με έμμισθη εντολή σε δημόσιους υπαλλήλους, κατηγορίας Π.Ε. Νομικών.

Δημιουργείται έτσι, για πρώτη φορά, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο, που μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει στην υπαλληλοποίηση όλων των δικηγόρων που απασχολούνται με σχέση έμμισθης εντολής στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ