Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔέσμευση για να βρεθεί λύση για τις δημόσιες τουαλέτες στον Άγιο Νικόλαο

Δέσμευση για να βρεθεί λύση για τις δημόσιες τουαλέτες στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ένα ζητήμα που θα πρέπει να βρει λύση ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι οι ελάχιστες δημόσιες τουαλέτες που διαθέτει η πόλη – για να εξυπηρετεί ντόπιους και κυρίως τους ξένους επισκέπτες. Ο Άγιος Νικόλαος θα πρέπει να έχει δημόσιες απαστράπτουσες και ευωδιαστές τουαλέτες, τουλάχιστον εκεί που υπάρχει η σχετική υποδομή και αποτελούν τα πλέον επίκαιρα σημεία της πόλεως απ’ όπου περνούν χιλιάδες επισκέπτες κάθε τουριστική περίοδο. Και συγκεκριμένα, στο λιμάνι, στη λίμνη και φυσικά στο κέντρο.

Για τις τουαλέτες κάτω από το 1ο Γυμνάσιο, ο αντιδήμαρχος επί θεμάτων Καθαριότητας Σπύρος Μασσάρος ευαισθητοποιήθηκε διαβάζοντας το σχετικό σχόλιο στην ΑΝΑΤΟΛΗ και εδώ και λίγες ημέρες λειτουργούν και πάλι, από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, που θα κλείνουν. Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι χρειάστηκε αρκετή δουλειά, επισκευές στα υδραυλικά, στα είδη υγιεινής, στις πόρτες και καθαρισμός των τοίχων από τις ασχημίες που είχαν διαπράξει οι «γνωστοί – άγνωστοι».

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκεί τοποθετήθηκε μία καθαρίστρια την οποία προσέλαβε ο Δήμος με 8μηνη σύμβαση και η οποία θα φροντίζει το χώρο, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, κάτι που επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι δεν θα επαναληφθούν οι βανδαλισμοί του παρελθόντος, που έθεταν επανειλημμένως εκτός λειτουργίας τις μοναδικές δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της πόλεως.

Θα πρέπει πάντως ο Δήμος, μέχρι την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου να έχει επιλύσει το ζήτημα για όλες. Αντιμετωπίζοντας και δύο σχετικά προβλήματα: Τους βανδάλους που καταστρέφουν τις τουαλέτες (με ή χωρίς τη συνεργασία της Αστυνομίας) και τη διαρκή καθαριότητα με επαρκές προσωπικό. Μπορεί η εμβαλωματική λύση που βρέθηκε για τις τουαλέτες τους λιμανιού να τις διατηρεί σε λειτουργία, αλλά ο χώρος έχει καταντήσει… «τσαντήρι» το οποίο δεν συνάδει με το χώρο και το Δ. Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

Όσον αφορά συναφές ζήτημα των κλειστών τουαλετών στην παραλία της Αμμουδάρας, επίσης σοβαρότατο πρόβλημα, θα πρέπει επίσης να δοθεί λύση.

Ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός δεσμεύτηκε για εξεύρεση λύσης, διατηρώντας, όμως, επιφυλάξεις για τις τουαλέτες της Αμμουδάρας, μιας και η εκμετάλλευση της παραλίας έχει περιέλθει εξ ολοκλήρου στα χέρια των παρακείμενων καταστηματαρχών και ξενοδόχων… Εκεί υπάρχουν διάφορα «ανοιχτά» θέματα, αλλά η έλλειψη παροχής σωστών υπηρεσιών στις παραλίες (όταν μάλιστα υπάρχει η υποδομή) έχει αρνητικό αντίκτυπο στο τουριστικό προφίλ του τόπου και όχι στους συγκεκριμένους επαγγελματίες μόνο…

Ο Δήμαρχος έχει κάνει επαφή με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Ι. Στεφανάκη να διερευνήσει με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μήπως εγκρίνει ανάθεση εργασίας καθαρισμού τουαλετών σε εργολάβο, με την αιτιολογία ότι απαιτείται 24ώρου βάσεως παροχή έργου και ο Δήμος δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται για κάτι τέτοιο. Αν αυτό γίνει δεκτό, τότε θα λειτουργήσουν όλες οι τουαλέτες, τόνισε.

NIKOΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα