Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΈκκληση στους δήμους της Κρήτης για συνεργασία ώστε να γίνουν έργα

Έκκληση στους δήμους της Κρήτης για συνεργασία ώστε να γίνουν έργα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Έργα ύψους 100 εκ. θα ξεκινήσουν εντός του 2018 από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Επί της ουσίας πρόκειται όχι μόνο για νέα έργα αλλά και για έργα που θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από φέτος, αφού είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης. Όμως, εξαιτίας του νέου νόμου περί δημοσίων έργων (4412) δεν μπόρεσαν να δημοπρατηθούν το 2017. Άλλωστε η φετινή, λόγω της θεσμικής αλλαγής, θεωρείται μια χαμένη χρονιά στην υλοποίηση, αλλά όλοι ελπίζουν να αποδειχθεί ως θετική τουλάχιστον σε ότι αφορά την εκμάθηση των νέων διαδικασιών από τους υπηρεσιακούς και τους επιχειρηματικούς παράγοντες που έχουν σχέση με την εκτέλεση του έργων.

«Πρόκειται για έργα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια και αφορούν  οδοποιίες, σχολεία, βιολογικούς καθαρισμούς, υδρεύσεις κ.α. Όλα αυτά τα έργα θα είναι σε εξέλιξη μέσα στο 2018 και παράλληλα θα εντάσσονται και νέα έργα. Ο στόχος μας είναι μέσα στο 2018 τα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν να ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 200 εκατομμύρια. Είναι απόλυτα εφικτό το νούμερο αυτό. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο αλλά είναι απόλυτα εφικτό, γιατί είναι προετοιμασμένα τα έργα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

 

Συνεργασία με Δήμους

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση προς τους Δήμους της Κρήτης για συνεργασία, ανακοινώνοντας πως θα βγει ένα πρόγραμμα από το Υπουργείο Εσωτερικών και Ανάπτυξης και θα πρέπει να προετοιμαστούν για να υποβάλουν προτάσεις.

«Θεωρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, μια σειρά έργων τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς Πόρους μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το έχουν ανακοινώσει ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Χαρίτσης και πρέπει να πούμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση να μπορούν μικρά έργα των Δήμων να χρηματοδοτηθούν. Εμείς ως Περιφέρεια θα κάνουμε με όλους τους Δήμους μια προετοιμασία να δούμε αν χρειαστεί χρηματοδότηση για τις μελέτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να είναι έτοιμοι οι Δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις, γιατί τα χρήματα μπορούν να αυξηθούν μέσα στο χρόνο, εκτός από τα 200 εκατομμύρια να βρεθούν και άλλοι πόροι, άρα πρέπει η Κρήτη να είναι προετοιμασμένη πάντα με τη συνεργασία Περιφέρειας- Δήμων ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου και τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα