Ουρές στη γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Συνολικά 430 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν την Τρίτη από την Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Οι περισσότεροι από αυτούς χρειάστηκε να περάσουν δύο ή τρείς φορές, ανάλογα με τις εξετάσεις που είχαν να κάνουν. Όλοι οι παραπάνω εξυπηρετήθηκαν από δύο υπαλλήλους που ήταν στο χώρο της Γραμματείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αναμονής όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους εργαζόμενους οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στην ενοποίηση των γραφείων (Γραμματείας και Εξωτερικών Ιατρείων), αφού αναγνωρίζουν πως η κατάσταση χειροτερεύει και για τον κόσμο γιατί  υπάρχει τεράστια ουρά και τα επείγοντα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και για τα νοσήλια γιατί ο υπάλληλος δεν μπορεί να τιμολογήσει και να εξυπηρετεί συγχρόνως κάνοντας δύο δουλειές νοσήλια και παραστατικά, σ’ ένα χώρο όπου το προσωπικό που απομένει είναι κατά 90% άνω των 55 ετών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αναδείξει περαιτέρω το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού για τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας του ΓΝΑΝ αλλά και για το σύνολο της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Το πρόβλημα απαιτεί λύση, διότι είναι σημαντικό, απασχολεί τους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με αναφορά τους που αποκαλύπτει σήμερα η ΑΝΑΤΟΛΗ χαρακτηρίζουν οριακή τη λειτουργία του Τμήματος Γραμματείας και Εξωτερικών Ιατρείων ακόμα και με τους υπαλλήλους που πρόσφατα αποχώρησαν.

Στην αναφορά τονίζουν πως αποχώρησε συνάδελφος τους με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια λόγω κύησης καθώς και τέσσερις υπάλληλοι από τις προσλήψεις ΑΣΕΠ 1998 λόγω ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετάταξης τους, σημειώνοντας πως εκ των υπηρετούντων υπαλλήλων των γραφείων τα τέσσερα από τα έξι εναπομείναντα άτομα είναι με σοβαρά προβλήματα υγείας (εμφράγματα, αυτοάνοσα νοσήματα) για τα οποία εκφράζουν την απορία αν δικαιούνται ειδικής μεταχείρισης και δικαιούνται αναρρωτικές άδειες, διότι δεν τις χρησιμοποιούν.

«Η λειτουργία των Γραφείων Κίνησης μέχρι σήμερα ακόμα και με την παρουσία του ανωτέρω προσωπικού ήταν οριακή», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, εξηγώντας πως οι αρμοδιότητες των Γραφείων Κίνησης στο Νοσοκομείο είναι πολλαπλές και αφορούν την εξυπηρέτηση εξωτερικών-εσωτερικών ασθενών, παρακλινικές εξετάσεις, Εισιτήρια-Εξιτήρια, ραντεβού, πληροφορίες, αιτήσεις πολιτών, γραφείο παραπόνων, υποβολές νοσηλίων- παρακλινικών, στατιστικά κ.λ.π. που είναι δύσκολο να καλυφθούν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ