Συμμετοχή του Γεωπάρκου Σητείας σε ημερίδα του Σωματείου Ξεναγών

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στον χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στα πλαίσια της ετήσιας επιμόρφωσης των μελών του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, με στόχο την ενημέρωση τους για τα 2 Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco της Κρήτης, αλλά και για τα άλλα προγράμματα της Unesco.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημ. Μιχελογιάννης, αναφέρθηκε στα τρία προγράμματα της Unesco και ειδικότερα στην παγκόσμια κληρονομιά, στην προσπάθεια εγγραφής της Σπιναλόγκα και των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων και τη Σαμαριά ως Απόθεμα της Βιόσφαιρας, όπως και για τα ΟΧΕ Unesco της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια ο Μπάμπης Φασουλάς ενημέρωσε για το πρόγραμμα των Γεωπάρκων, το Παγκόσμιο Δίκτυο και το παγκόσμιο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη.

Το Γεωπάρκο της Σητείας εκπροσώπησε ο συντονιστής του Γεωπάρκου Βαγγέλης Περάκης. Στην εισήγησή του παρουσίασε το Γεωπάρκο της Σητείας, τις υποδομές και ενημέρωσε τα μέλη του Σωματείου για τις δραστηριότητες, που αναπτύσσονται σε αυτό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ. Ευάγγελο Παπανικολάου για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον τους για την συνεργασία με το Γεωπάρκο της Σητείας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ

Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας