Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΗ στελέχωση των λιμενικών υπηρεσιών Κρήτης θα πρέπει να αποτελέσει ζήτημα πρώτης...

Η στελέχωση των λιμενικών υπηρεσιών Κρήτης θα πρέπει να αποτελέσει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.
Σε συνέχεια της συνάντησής τους στις 11/1/18, κατά την οποία τέθηκε το θέμα του πλοίου «Andromeda» και η ασφαλή απομάκρυνση των εκρηκτικών από το λιμάνι του Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης επαναφέρει με την επιστολή του προς τον κ. Υπουργό, το ζήτημα της ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος στη Κρήτη.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει ότι: «η γεωπολιτική θέση της Κρήτης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το λιμάνι Ηρακλείου είναι το 3ο σε επιβατική και εμπορευματική κίνηση, εγείρουν ζητήματα ασφάλειας στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων». Για τους παραπάνω λόγους «η αύξηση του λιμενικού προσωπικού και η στελέχωση των λιμενικών υπηρεσιών Κρήτης θα πρέπει να αποτελέσει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης.
Στη συνέχεια κάνει αναφορά στα κρούσματα πλοίων που το τελευταίο διάστημα, μεταφέρουν παράνομα φορτία (εκρηκτικά, ναρκωτικά, όπλα), ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται καταγράφονται περιστατικά μεταναστευτικών ροών που χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου προς την Ευρώπη την Κρήτη και σημειώνει: «τα γεγονότα αυτά, ενισχύουν την ανάγκη αστυνόμευσης, εντείνουν το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών και αναδεικνύουν την ανάγκη στελέχωσης με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή, όπως εξάλλου και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης σας έχει θέσει με ανακοίνωσή της.»
Ο κ. Βαρδάκης καταλήγει ζητώντας από τον κ. Υπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στο Ηράκλειο αύριο (Τετάρτη 17/1/2018) να συμβάλει αποτελεσματικά στην άμεση λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την επιχειρησιακή ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και την υποστήριξης των Λιμενικών που έχουν υπερβάλει εαυτόν για να αισθάνονται οι κάτοικοι και επισκέπτες της Κρήτης ασφαλείς.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα