Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο ΠΑΜΕ συνέχισε τον αγώνα του ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, η...

Το ΠΑΜΕ συνέχισε τον αγώνα του ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, η συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Μαρίνα Αγ. Νικολάου συγκέντρωση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο  της κυβέρνησης που κάνει επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς και προωθεί το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων. Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης και μοίρασε ενημερωτικό υλικό.

Μετά την πετυχημένη απεργία της Παρασκευής 12/1/18, όπου πρωτοστάτησε και οργάνωσε το ΠΑΜΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων, ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Με τις δεκάδες κινητοποιήσεις αυτών των ημερών και με το σημερινό συλλαλητήριο στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν από το ταξικό εργατικό κίνημα, ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος.

Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, το ανάγκες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ έδωσε το στίγμα δίνοντας γραμμή, αναφέροντας πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», ζητώντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη τον κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον αντιαπεργιακό νόμο.

Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών. Σε ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις προτάσεις για απεργία, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, για να περάσει αναίμακτα και σε σιγή νεκροταφείου το πολυνομοσχέδιο. Η ηγεσία τους στο νομό μας (Εργατικό Κέντρο Λασιθίου) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την προσπάθεια αποσιώπησης.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες!

Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!

Γραμματεία Λασιθίου του Π.Α.ΜΕ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα