Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΠρωτοβουλία Χανιωτών: «Υποπτα σενάρια για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου»

Πρωτοβουλία Χανιωτών: «Υποπτα σενάρια για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Για«ύποπτα σενάρια» σχετικά με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανιωτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι θα ξαναενεργοποιηθεί και θα λειτουργήσει σαν Σημείο υποδοχής νεοσυλλέκτων! Να θυμίσουμε εδώ ότι με το Ν. 2745/1999 (ΦΕΚ 224 Α 27/10/1999) άνοιξε ο δρόμος για την απομάκρυνση των στρατοπέδων από τις πόλεις αφού «…σκοπεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην πολεοδομική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας με την προϋπόθεση ότι ποσοστό τουλάχιστον 50 % των χώρων αυτών θα προβλέπεται για κάλυψη αναγκών σε χώρους κοινόχρηστου πρασίνου και κοινωφελών εξυπηρετήσεων…». Ήδη σε εφαρμογή του νόμου αυτού παραχωρήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες αρκετά στρατόπεδα που βρισκόντουσαν εντός των πόλεων.
Και ενώ υπάρχει το στρατόπεδο στην Αγιά, ενώ το Ακρωτήρι στο μεγαλύτερο του μέρος εξυπηρετεί ντόπιους και διεθνείς στρατιωτικούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόλπου της Σούδας χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση όχι μόνο του πολεμικού Ναυτικού αλλά και των Νατοϊκών Δυνάμεων….έρχονται στο προσκήνιο ύποπτα σενάρια που θέλουν την απομάκρυνση του Κέντρου βασικής εκπαίδευσης από το Ρέθυμνο, που βρίσκεται εκτός πόλης και την εγκατάστασή του στο κέντρο της πόλης των Χανίων!
Και αυτά λίγο μόνο καιρό από τις δηλώσεις όχι ενός υπηρεσιακού αξιωματικού ή ενός Υπουργού αλλά του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ότι το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία!
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΕ; γιατί κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν τον παπά στις πλάτες του χανιώτικου λαού.
Μήπως όλα γίνονται γιατί το στρατόπεδο είναι «φιλέτο» για την εκμετάλλευσή του; Και τι κάνει ο Δήμος σήμερα, γιατί δεν εφαρμόζει τις ΔΥΟ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ για διεκδίκηση του στρατοπέδου; Αντί αυτού ο Δήμαρχος Χανίων πρότεινε ανταλλαγή με έκταση στο Ακρωτήρι, που το Υπουργείο αρνήθηκε πανηγυρικά. Αυτά συμβαίνουν όταν ασκείται ενδοτική πολιτική!
Μήπως δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ότι με την εν εξελίξει μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προτείνονται μόνο 25 στρ. για πράσινο από τα συνολικά 55 στρ. που είναι το στρατόπεδο ενώ τα υπόλοιπα προτείνεται να γίνουν οικόπεδα προς εκμετάλλευση; Και ποιος είπε στους μελετητές να προτείνουν ιδιωτικοποίηση μιας δημόσιας έκτασης; Από πού προκύπτει η ανάγκη για δημιουργία «πολεοδομικού κέντρου» αντί για πράσινο στον Άγιο Ιωάννη; Δηλ. προτείνεται να τσιμενταριστεί μια δημόσια έκταση και να ψάχνουμε στο μέλλον παρκάκια σε ιδιωτικές εκτάσεις αφού βεβαίως αποζημιωθούν! Ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα και στο κέντρο των Χανίων υπάρχουν «προβλεπόμενοι» από το σχέδιο πόλης χώροι πρασίνου που ακόμα δεν έχουν απαλλοτριωθεί.
Τελικά ποιος χαράζει πολιτική στο Δήμο Χανίων και με ποιους στόχους; Ποιος αποφασίζει για το μέλλον της πόλης; Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: Σε λίγο θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες, γιατί αυτά που γίνονται είναι ανήκουστα!

19/01/2018
Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου».

Χανιώτικα Νέα

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα