Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά15 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών του νομού Λασιθίου

15 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών του νομού Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων βράβευσε η Eurobank στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2018. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και τρεις αριστούχοι από τους Νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Κρήτης.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων καθώς και των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:

 1. Ιωάννης Αλετράς από το 6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 2. Αικατερίνη Αμπατζή από το Γενικό Λύκειο Αρχανών
 3. Μαριάνθη Αποστολάκη από το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
 4. Ιωάννης Αποστολάκης από το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 5. Ιωάννης Αποστολάκης από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου
 6. Νικόλαος Αστρινάκης από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου
 7. Μαρία Γαλανάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 8. Ανθούλα Άννα Γιατζάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου
 9. Μόσχα Γωνιανάκη από το Γενικό Λύκειο Κρουσώνα
 10. Μαρία Δαριβιανάκη από το Γενικό Λύκειο Μοιρών
 11. Θεοφανία Δασκαλάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων
 12. Κορίνα Διγαλάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων
 13. Μαρία Δρακάκη από το Γενικό Λύκειο Ελ.Βενιζέλου
 14. Ευαγγελία Δρακουλάκη από το 2o ΕΠΑΛ Ηρακλείου
 15. Ιωάννης Καποκάκης από το Γενικό Λύκειο Σούδας
 16. Ειρήνη-Αρετή Καραπιδάκη από το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού
 17. Ευαγγελία Κεφαλουδάκη από το 3o ΕΠΑΛ Ηρακλείου
 18. Αναστάσιος Κικεράκης από το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 19. Νικόλαος Κοπιδάκης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ” Το Παγκρήτιον”
 20. Κορνήλιος Κοσμαδάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων
 21. Ιωάννα Κουρή από το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου
 22. Σοφία Λυδάκη από το Γενικό Λύκειο Γουβών
 23. Γεώργιος Μανωλάκης από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 24. Χριστίνα Μπαλάσκα από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων
 25. Βασίλειος Μπαρντεέβ από το ΕΠΑΛ Κισάμου
 26. Θηρεσία Νταγιαντά από το Γενικό Λύκειο Ανωγείων
 27. Μαρία Ξανθάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
 28. Σοφία Παγωνάκη από το Γενικό Λύκειο Ν.Κυδωνίας
 29. Αικατερίνη Παπαδογιάννη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης
 30. Μανούσος Παπαδόσηφος από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
 31. Γεώργιος Προβιάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
 32. Λάμπρος – Παναγιώτης Σαραντίδης από το 1o ΕΠΑΛ Ιεράπετρας
 33. Παρασκευή Σηφάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 34. Αλέξανδρος Συριγωνάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 35. Εμμανουήλ Συσκάκης από το Γενικό Λύκειο Γαζίου
 36. Νικόλαος Σφακιανάκης από το 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 37. Αλέξανδρος Τζανακάκης από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 38. Λυδία Τζουγανάκη από το Γενικό Λύκειο Κισάμου
 39. Σπύρος-Πέτρος Τουμπανιάρης από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 40. Γεώργιος Τσικαλάκης από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 41. Ιωάννης Τσικριτζάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
 42. Μαρία Χούσου από το 2o ΕΠΑΛ Χανίων
 43. Μάριος Χρονάκης από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείο

Kαι οι

 1. Γεώργιος Γαλανομάτης από το ΕΠΑΛ Καλύμνου
 2. Νικόλαος Ζερβός από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
 3. Άννα Σιφναίου από το Γενικό Λύκειο Πάρου

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νικόλαος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Οικονομικών Γεώργιος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΤΕΙ Κρήτης Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτής Περιφερειακού Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εκφράζοντας τη χαρά του για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank η οποία, με ευαισθησία, επί 15 χρόνια επισημαίνει την επιτυχία και την αξία των μαθητών. Σημείωσε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας και γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε τον εαυτό μας για την πρόοδό τους, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες και την Τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι εορταστική γιατί επιβραβεύει τους αγώνες και την αριστεία των μαθητών και συνεχάρη τη Eurobank που επικυρώνει την προσπάθεια των νέων.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σημείωσε ότι οι τράπεζες είναι σημαντικές για την οικονομική και κοινωνική ζωή και ιδίως σε αυτή την περίοδο κρίσης η Eurobank αποδεικνύει ότι, μέσα από την κοινωνική της δράση, στηρίζει έμπρακτα την αριστεία των παιδιών, τη ζωή και την πορεία τους.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Οικονομικών Γεώργιος Καραντινός τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Τράπεζας που επαινεί και επιβραβεύει την αριστεία και τη διάκριση, καθώς οι άξιοι νέοι αποτελούν ένα διαρκές παράδειγμα για την κοινωνία. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους καθηγητές που συνέβαλαν στην επιτυχία των στόχων των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης σημείωσε τη σπουδαιότητα της προσπάθειας της Eurobank που επενδύει στους άξιους νέους και την Παιδεία, ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα στέκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας, ενώ συνεχάρη τους νέους και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΤΕΙ Κρήτης Νεκτάριος Παπαδογιάννης σημείωσε ότι η κοινωνική αναγνώριση είναι δείκτης της κοινωνίας μας και μέσα από αυτό το πρόγραμμα η Eurobank δημιουργεί γόνιμο έδαφος για τους νέους και την ανάδειξη των άξιων. Συνεχάρη επίσης τους αριστούχους και τους γονείς για τον κοινό αγώνα τους προς την επιτυχία.

Στην ομιλία του, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτής Περιφερειακού Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, συνεχάρη την Τράπεζα που με αυτό πρόγραμμα στηρίζει την εκπαίδευση και δημιουργεί κίνητρα για την αριστεία και επιβραβεύει την προσπάθεια. Σημείωσε ότι οι επιτυχίες των παιδιών οφείλονται στις προσπάθειες των οικογενειών και των δασκάλων και τόνισε ότι η Περιφέρεια Εκπαίδευσης στηρίζει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της παιδείας και την κοινωνία γενικότερα.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου Ελευθέριος Αυγενάκης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Παρασκευή Σηφάκη, στο Νομό Λασιθίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας για τη Μαρία Ξανθάκη, στο Νομό Ρεθύμνου στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης για την Αικατερίνη Παπαδογιάννη, καθώς και στο Νομό Χανίων στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων για την Κορίνα Διγαλάκη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Ηρακλείου Α΄, κος Νικόλαος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι: «Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα