Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΟριακή ισορροπία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό .

Οριακή ισορροπία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό .

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με νέες δηλώσεις στελέχη των ΑΝΕΛ συντήρησαν την ένταση της σχέσης τους με τον κυβερνητικό τους εταίρο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με τον Παναγιώτη Σγουρίδη να δηλώνει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα μείνει στην κυβέρνηση αν περάσει ονομασία Μακεδονία και τον Δημήτρη Καμμένο να προχωρά ακόμη περισσότερο, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ακόμη και σε περίπτωση που έχουν φύγει οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αν έχει ψηφιστεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την πολιτική της για το σκοπιανό.

Πάντως θέμα μη στήριξης της κυβέρνησης από τους ΑΝΕΛ δεν θέτει κανείς, ούτε άρση της δεδηλωμένης αλλά είναι προφανές ότι οι δύο πλευρές κινούνται σε οριακές ισορροπίες.

Σγουρίδης: Ο Καμμένος δεν θα μείνει υπουργός Αμυνας, αν η κυβέρνηση περάσει από την Βουλή ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

«Ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας και να πάει να υπογράψει στο ΝΑΤΟ συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία», είπε στον Alpha 989 ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Εμείς περιμένουμε την πρόταση και εφόσον περιέχει τον όρο «Μακεδονία», δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημείωσε ωστόσο πως «οι ΑΝΕΛ επειδή κρατούν τον λόγο τους, θα στηρίξουν την κυβέρνηση, μπορεί να μην είναι μέσα στην κυβέρνηση. Σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης, σε πρόταση μομφής, θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Από κει και πέρα μπορεί να μην είμαστε στην κυβέρνηση».

Για το ενδεχόμενο ο όρος «Μακεδονία» να μην είναι στα Αγγλικά, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως αυτή είναι μία ιδεατή λύση αλλά στην πράξη δεν θα γίνεται.

Δ. Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα – Νέο «χτύπημα» κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πολιτική που έχει περάσει από το κοινοβούλιο με το όνομα “Μακεδονία”, ως συνθετικό, είπε ο Δημήτρης Καμμένος.

Για την επόμενη μέρα, στην περίπτωση που περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι: «Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα».

Και εξήγησε: «Διότι απλά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πολιτική που έχει περάσει από το κοινοβούλιο με το όνομα “Μακεδονία”, ως συνθετικό».

Δίνοντας συνέχεια στο κλίμα έντασης που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «δεν θα δώσω πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης στους Συριζαίους, εγώ ειδικά, δεν θα κάνω δήλωση».

Όσον αφορά δηλώσεις του για τον επικεφαλής της ευρωομάδας τους ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κ. Παπαδημούλης είναι εθνικός φωτογράφος συλλαλητηρίων και μας φακελώνει και μας στέλνει στους Ευρωπαίους. Ο κ. Παπαδημούλης, ο αριστερός μας “έδωσε”. Γι’ αυτό τον ονομάτισα πολιτικό χαφιέ και δεν το παίρνω πίσω. Γιατί δεν πάει να βγάλει τον Ρουβίκωνα μια φωτογραφία;».
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα