Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΧειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Γεωργίου Κυριακάκη

Χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Γεωργίου Κυριακάκη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου (του Ασώτου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Κυριακάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: “Ο Προφήτης Συμεών έφθασε και αξιώθηκε της μεγάλης χαράς να συναντήσει, να δει και να βαστάξει στα γηραλέα χέρια του τον Χριστό. Να δεχθεί το Φως το αληθινόν, τον αληθινόν Θεόν. Και συ σε λίγο μετά την χειροτονία σου και την μεταβολή των Τιμίων Δώρων θα κρατήσεις στα χέρια σου τον ίδιον Χριστό, που θα σου δοθεί από την Εκκλησία ως παρακαταθήκη, που πρέπει να διαφυλάξεις έως της δευτέρας Παρουσίας…. Μείνε διάκονος ψυχών. Φέρε την ιερωσύνη ως χάρισμα και δώρο Θεού. Έχε συνείδηση ότι υπηρετείς τον Χριστό και ότι και αν πράττεις να είναι για τον Χριστόν και την Εκκλησία”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την διακόνισσα για την αμέριστη συμπαράστασή της στην απόφασή του να ιερωθεί και μάλιστα ως άμισθος κληρικός και ευχήθηκε να καταστεί άξιος του ιερού λειτουργήματος που αναλαμβάνει, να ευαρεστήσει τον Θεόν και να διακονήσει την Εκκλησία Του με ζήλο και αφοσίωση, με αυταπάρνηση και αγάπη.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα