Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΝέα δεδομένα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη Σητεία

Νέα δεδομένα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με τον Πρόεδρο Μιχάλη Αντωνιδάκη και τον Αντιπρόεδρο Παύλο Χριστοδουλάκη του Δημοτικού Λιμενικού Σητείας Ταμείου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και τους ενημέρωσε για το νέο νόμο 4504 κατόπιν και της πρόσφατης συνάντησης με τους αρμοδίους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην Αθήνα.

Τέθηκαν επί τάπητος τα νέα δεδομένα και τα ζητήματα που έχουν προκύψει. «Και όσον αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τις κτηριακές. Έχουμε επίσης κάποιες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις πέργκολες. Ζητείται η δημιουργία καινούριων κατασκευών, ομοιόμορφων με νέες προδιαγραφές. Οι υπάρχουσες, που δεν είναι νόμιμες, πρέπει να καθαιρεθούν εντός δύο ετών. Δημιουργούνται προβλήματα και πρέπει να προχωρήσουμε σε διευκρινιστικά ερωτήματα προς το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα», δήλωσε ο κ. Αντωνιδάκης.

Επανέρχονται και η νομιμοποίηση -νυν μη νόμιμων- κατασκευών και ο ορισμός όρων δόμησης στο λιμάνι της Σητείας με βάση από το master plan, το οποίο πρέπει να προχωρήσει, όπως εξήγησε ο κ. Αντωνιδάκης. Και πρόσθεσε: «Εστιάζουμε στις διευκρινίσεις στο Υπουργείο σε ό,τι αφορά το νόμο, πρέπει να προχωρήσουμε το master plan, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα με τις υπάρχουσες κατασκευές και να γίνουν νομιμοποιήσεις. Είμαστε σε επικοινωνία και με το Υπουργείο και με τον μελετητή του master plan και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα