Από το 1994, μετά από σύμβαση παραχώρησης, το κυλικείο του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Ηρακλείου λειτουργεί από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ κάτι ανάλογο που επιχειρήθηκε στο Βενιζέλειο δεν προχώρησε.
Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη,  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, το Σωματείο καταβάλλει ετησίως στο ΠΑΓΝΗ 90.000 ευρώ, ήτοι περίπου 8.000 ευρώ το μήνα, ενώ το κυλικείο λειτουργεί με υπαλλήλους που προσέλαβε το σωματείο, οι οποίοι “αμοίβονται όχι με μισθούς πείνας αλλά με αξιοπρεπείς μισθούς”.
Ο τζίρος υπολογίζεται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, φτάνουν τις 800 με 900.000 ευρώ. Ερωτηθείς για τα κέρδη και που αυτά διατίθενται, ο πρόεδρος είπε ότι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ικανοποιούνται αιτήματα ασθενών που έχουν ανάγκη, όπως και σε ανάλογα αιτήματα εργαζομένων.
Ο κ. Βρύσαλης είπε ότι κάτι ανάλογο, γίνεται και σε άλλα πανεπιστημαικά νοσοκομεία, όπως στην Πάτρα και στην Αλεξανδρούπολη.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία στην αυριανή εκπομπή.

www.ekriti.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο τζίρος υπολογίζεται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, φτάνουν τις 800 με 900.000 ευρώ. ΘΑΡΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ!!!

Comments are closed.