Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΖητούν την έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του...

Ζητούν την έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σήμερα, Τετάρτη 7/2/18, κατατέθηκε ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: “Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ιεράπετρας για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού από την ανεμοθύελλα που χτύπησε την περιοχή 25 και 26 Γενάρη”.

Αναφέρουν: Οι θυελλώδεις άνεμοι που έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Γενάρη στην Ιεράπετρα και τα δημοτικά του διαμερίσματα, είχαν ως αποτέλεσμα, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, να υποστούν σημαντικές ζημιές το σχολικό κτίριο όπου στεγάζει το Γυμνάσιο Κουτσουρά, καθώς και το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού.

Στο σχολικό συγκρότημα αποκολλήθηκαν οι κεραμοσκεπές, έσπασαν τζάμια και παράθυρα, η περίφραξη καταστράφηκε, και άλλες σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές. Βασικό πρόβλημα είναι ότι σε μία από τις 4 προκάτ αίθουσες που στεγάζονται μαθητές του Λυκείου έχει πέσει ένας ολόκληρος τοίχος.

Αυτές οι αίθουσες ήταν υποτίθεται προσωρινές λύσεις (ενώ είναι τοποθετημένες πάνω από δέκα χρόνια) και οι οποίες είναι ακατάλληλες τόσο λόγω υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και χαμηλών το χειμώνα ενώ δυσκολεύουν βεβαίως και το εκπαιδευτικό έργο λόγω έλλειψης ηχομόνωσης

Είναι κατανοητό πως τίθεται άμεσα θέμα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αν άμεσα δεν γίνουν οι σχετικές επιδιορθώσεις με νέα μόνιμη και σταθερή λύση, για να μην υπάρχει κάθε φορά η αγωνία από μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να δοθεί η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Ιεράπετρας, για να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις στο σχολικό συγκρότημα και στη μελέτη – κατασκευή των απαραίτητων έργων στο σχολικό συγκρότημα του Μακρύ Γιαλού.

Οι βουλευτές

 

Μανώλης Συντυχάκης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα