Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 29ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ιεράπετρας. Σε νυκτερινό Καρναβάλι θα μετατραπεί το πάρτυ του Σαββάτου

Το 29ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού εδώ και έναν περίπου μήνα έχει ήδη… μπει στις ράγες, με τις ομάδες να ζεσταίνονται με το pre game και τους γρίφους, όντας πανέτοιμες για το «κυρίως πιάτο» του παιχνιδιού που θα αρχίσει με το πάρτυ που καθιερωμένα σηματοδοτεί την έναρξη του παιχνιδιού και το κυρίως παιχνίδι την Κυριακή.

Διοργανώτρια ομάδα του φετινού παιχνιδιού είναι η νικήτρια του αντίστοιχου περσινού «Αργά Τα Ζα», με τη στήριξη και συνδιοργάνωση της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ.

Τα λογότυπα των συμμετεχουσών ομάδων έχουν προκαλέσει ιδιαιτέρως θετική εντύπωση για τον επαγγελματισμό με τον οποίο έχουν δουλευτεί (όποιος επιθυμεί μπορεί να τα δει στην επίσημη σελίδα «Κυνήγι Θησαυρού Ιεράπετρας» στο Facebook), καταδεικνύοντας και την σημασία που δίνεται σε αυτό το κομμάτι που αποτελεί ένα παραδοσιακό πλέον πολιτιστικό πλαίσιο του καρναβαλικού χαρακτήρα της πόλης.

 

«Slow PARTY Animals»

Τη φετινή χρονιά το πάρτυ αυτό, που θα έχει τίτλο «Slow PARTY Animals» θα κηρύξει την έναρξη και θα δώσει διάφορα μπόνους στις συμμετέχουσες ομάδες του παιχνιδιού για να ανεβούν στη βαθμολογία, θα γίνει το προσεχές Σάββατο για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας (με τη σύμφωνη γνώμη και την στήριξη της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ) παίρνοντας έτσι την μορφή ενός «νυχτερινού καρναβαλιού» που θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και όλες τις εκδηλώσεις των ημερών των Αποκριών.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να βρίσκονται στον κεντρικό πεζόδρομο στην πλατεία Ελευθερίας (στη συμβολή των οδών Γιαννακού και Κοθρή) στις 5 το απόγευμα, μεταμφιεσμένες σύμφωνα με το θέμα που έχουν επιλέξει.

Από εκεί, οι ομάδες θα παρελάσουν με τα λάβαρα και τις δάδες τους αναμμένες προς το χώρο της κεντρικής πλατείας, όπου θα έχει στηθεί εξέδρα για τις παρουσιάσεις. Κάθε ομάδα έχοντας διορία πέντε λεπτών θα παρουσιάσει με μικρά σκετσάκια το θέμα της πάνω στην εξέδρα.

Αφού οι παρουσιάσεις τελειώσουν θα ακολουθήσει η ψηφοφορία των ομάδων για να ανακηρυχθούν οι τρεις νικητές του «Slow PARTY Animals».

Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν από τα video wall με τους νικητές της 1ης θέσης να κερδίζουν δύο επιπλέον βοήθειες για την ημέρα του Κυνηγιού, τον 2ο και τον 3ο νικητή από μία επιπλέον βοήθεια ενώ όλες οι ομάδες κυνηγών που θα συμμετέχουν παρουσιάζοντας το θέμα τους θα έχουν ήδη πάρει από δύο βοήθειες.

 

Την Κυριακή

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, στο Στέκι Νεολαίας της Ιεράπετρας θα διεξαχθεί η τελική φάση του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, με τις ομάδες που θα έχουν λύσει τους τελικούς γρίφους (γυρνώντας όλη την περιοχή της Ιεράπετρας) και θα έχουν τερματίσει πρώτες στην τελική βαθμολογία να ανεβαίνουν στο «βάθρο»!

Ν.Σ.