Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΤίμησαν τη μνήμη των νεκρών Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος

Τίμησαν τη μνήμη των νεκρών Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με ευλάβεια τελέστηκε το Α΄ Ψυχοσάββατο 10 Φεβρουαρίου στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμώντας πιστά τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι μέχρι την τελευταία ρανίδας του αίματος τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία για χάρη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη Χώρας μας.

Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του Σύριζα κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος και κ. Βαρδάκης Σωκράτης, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, εκπρόσωποι των Βουλευτών της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη Ελευθέριου και κ. Κεφαλογιάννη Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κ. Παττακός Μαρίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Κανακουσάκη Ιωσήφ, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος Πλοίαρχος κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων «Ο Τάλως» Νομού Ηρακλείου κ. Ουρανός Νικόλαος, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο Πρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης Απόλλων, συγγενείς των θυμάτων συναδέλφων μας καθώς και πλήθος Αστυνομικών και φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφων Βασιλάκη ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεών μας, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν μετά το πέρας της λιτής αυτής τελετής οι εκπρόσωποι των σωματείων μας τόνισαν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος εργασιακός κλάδος που τιμάει κάθε χρόνο το Α΄ Ψυχοσσάβατο τους νεκρούς συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και επισήμαναν την επιτακτική ανάγκη της θέσπισης από την πολιτεία του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου.

Οι δε εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία τους αναγνώρισαν στο σύνολό τους το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας, σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και αυτή την προσφορά των Αστυνομικών στην κοινωνία μας.

Τέλος όλοι μαζί ευχηθήκαμε το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για όλη την αστυνομική οικογένεια και να μην προστεθεί άλλο θύμα στη λίστα των νεκρών συναδέλφων μας.

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου

Διεθνή Ένωση Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου

Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα