Αρχική Αθλητισμός Γ. Βασιλακόπουλος στην "Α": "Παράνομη οργάνωση η Ευρωλίγκα, FIBA και Δ.Ο.Ε. θα...

Γ. Βασιλακόπουλος στην “Α”: “Παράνομη οργάνωση η Ευρωλίγκα, FIBA και Δ.Ο.Ε. θα μπουν μπροστά απ’ τις εξελίξεις για ενιαίο μπάσκετ” [Video]

Από

Ημερομηνία

Λάβρος κατά της Ευρωλίγκα την οποία και χαρακτήρισε “παράνομη οργάνωση”, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην κάμερα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ (στο περιθώριο του αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας στο Ηράκλειο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019) ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως από εδώ και στο εξής FIBA και Δ.Ο.Ε. θα βγουν μπροστά για να ξαναγίνει ενιαίο το μπάσκετ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος “είμαι δυσαρεστημένος με την παράνομη οργάνωση που λέγεται Ευρωλίγκα, η οποία ξεκινά από την Βαρκελώνη και καταλήγει στα Νησιά Κέιμαν. Κάποτε θα πρέπει να ελέγξουμε όλη αυτή την κίνηση, για όσους μετέχουν εκεί και πως μετέχουν και οι οποίοι διαλύουν σε παγκόσμιο επίπεδο το μπάσκετ. Κοίταγα αγώνες και πολλές φορές μέσα στα γήπεδα αυτά της δήθεν Ευρωλίγκας, υπάρχουν 10 παίκτες οι οποίοι δεν είναι Ευρωπαίοι. Καλό θα είναι να συνέλθουν, η FIBA είναι ο θεσμικός φορέας του αθλήματος και όχι να τα βρουν αλλά να υπακούσουν στις εθνικές και στην παγκόσμια Ομοσπονδία και να βρουν ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει και αυτό στην αναπτυξιακή πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Στην ερώτηση της “Α” στο ποια θα είναι εφεξής η στάση που θα κρατήσει η FIBA ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. απάντησε πως “η FIBA σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα βρεθούμε πια σε έναν δρόμο “επίθεσης” και όχι “άμυνας”, διότι μέχρι στιγμής παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά από εδώ και πέρα θα μπούμε μπροστά από τις εξελίξεις ώστε να γίνει ξανά ενιαίο το μπάσκετ”.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα