Συμπληρώνονται τα κυκλοφοριακά στο κέντρο του Αγίου Νικολάου

Ξεκίνησε στην πλατεία ένα ακόμη έργο που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Οι εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου μπροστά στο καφέ «Πιάτσα» – σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία του κέντρου από κυκλοφοριακής απόψεως, ξεκίνησαν με κόψιμο του ασφαλτοτάπητα για να παχτωθούν τα τσιμεντένια κράσπεδα  και να συμπληρωθεί το πλακόστρωτο.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της παρέμβασης στο κέντρο, ολοκληρώνεται η φάση αυτή αναδιοργάνωσης των κυκλοφοριακών μέτρων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και την ελπίδα ότι θα επιδράσουν… ανακουφιστικά στο μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η διαπλάτυνση στο «Πιάτσα» αποφασίστηκε ύστερα από την απαγόρευση της κίνησης από την οδό  Πολυτεχνείου (με στροφή αριστερά)  προς πλατεία και την απαγόρευση της στροφής δεξιά όσων οχημάτων έρχονται από την Νικ. Πλαστήρα.

Η οδός Πολυτεχνείου

Εν τω μεταξύ, πλήθος παραμένουν οι… αμετανόητοι, που δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να ξεβολευτούν και επιμένουν να κατηφορίζουν την Πολυτεχνείου. Ορισμένοι μάλιστα, παρά τις υποδείξεις τρίτων για την… απροσεξία  (ή την ανοησία τους) βγάζουν και γλώσσα!

Ο Δήμος σηκώνει τα χέρια ψηλά, ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι επιπλέον, πέραν της σηματοδότησης με την οποία πληροφορεί για τα νέα μέτρα.

Οπότε, το βάρος πέφτει στην αστυνόμευση από την Τροχαία, όποτε τύχει να περνά από εκεί…

Εργασίες απόξεσης της ασφάλτου

Τέλος να αναφέρουμε ότι εργασίες απόξεσης της ασφάλτου σε δρόμους του Αγίου Νικολάου έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ