«Σχέση στοργής ή σχέση οργής»… ένας οδηγός για τη σχέση του ζευγαριού (βίντεο)

Ήταν μια παρουσίαση βιβλίου που γέμισε την αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου καθώς το θέμα του είχε σχέση με τις… σχέσεις του ζευγαριού.

Ποιος άκουσε, το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαρτίου, τα όσα έλεγε η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Πεδιώτου και δεν αναγνώρισε κομμάτι της ζωής του; Ποιος δεν ανέτρεξε σε παρελθόντα χρόνια της ζωής του, τότε που κάναμε τα εύκολα… δύσκολα και αντιδρούσαμε λανθασμένα;

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Σχέση στοργής ή σχέση οργής» και αποτελεί έναν οδηγός για τη σχέση του ζευγαριού. Το παρουσίασαν δυο κυρίες, η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Πεδιώτου και η παρουσίαση ήταν τόσο ενδιαφέρουσα και ζωντανή που, όσοι βρεθήκαμε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ούτε που καταλάβαμε πότε πέρασαν δυο ώρες. Φυσικά αυτό οφείλεται στο ότι το θέμα της εκδήλωσης και του βιβλίου ήταν η ίδια η ζωής μας.

«Η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντικότερη από τον έρωτα»

Ακούσαμε τη Μαρία Πεδιώτου να μας λέγει ότι «το βιβλίο απευθύνεται σε ζευγάρια που συμβιώνουν ή που σκοπεύουν να παντρευτούν, σε νιόπαντρους, που βρίσκονται στο στάδιο της προσαρμογής μα και σε όσους είναι ήδη σε έναν γάμο και αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά επιθυμούν ειλικρινά να πάρουν την ευθύνη και να τα λύσουν. Ακόμη, απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη χωρίσει και θέλουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους αποφεύγοντας λάθη που έκαναν στο παρελθόν.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας