10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής

Ο 10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου είναι γεγονός! Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Μαρτίου 2018 στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες Ηρακλείου. O διαγωνισμός ξεκινάει καθημερινά στις 10:00 π.μ. και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει βάση την κρητική, ελληνική και μεσογειακή μαγειρική και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Κάτοικοι κι επισκέπτες θα έχουν  τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο του Διαγωνισμού και να γνωρίσουν την Κρητική κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα.

Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα ευρύτερο πολιτιστικό γεγονός, καθώς υπάρχει συμμετοχή από επαγγελματίες μάγειρες και μαθητές σχολών μαγειρικής ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διαγωνισμού περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις που καθιστούν ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση τους από το κοινό.

Επίσης  θα υπάρχει και πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων, εταιρειών του επισιτιστικού τομέα, παραγόντων της γαστρονομίας, της εστίασης και του τουρισμού. Θα λάβουν μέρος  επίσης, νοικοκυρές και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο 2810-243572 (10:00-15:00) και στο e-mail: info@chefsofcrete.gr (με απλή αίτηση) ή αυτοπροσώπως στη Λέσχη, Λεωφόρος Ικάρου 75, Πόρος Ηρακλείου. Kόστος συμμετοχής: σπουδαστές-νοικοκυρές-πολιτιστικοί σύλλογοι 15 ευρώ ,επαγγελματίες 30 ευρώ (οι βοηθοί δωρεάν. Μπορεί να έχει κάθε συμμετέχοντας βοηθό αν το επιθυμεί).

Ενημέρωση υπάρχει στο site της Λέσχης www.chefsofcrete.gr σχετικά με το πρόγραμμα, τον κανονισμό και την αίτηση συμμετοχής.

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ