Χαιρόμαστε που το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia αρχίζει τα νέα δρομολόγιά του, από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2018. Χαιρόμαστε ακόμα που το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις προσεγγίσεις στο λιμάνι της Σητείας, μια τον Ιούνιο και δύο το Σεπτέμβριο.

Το Salamis Filoxenia το βλέπαμε τα περασμένα χρόνια στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στην απορία μας «γιατί δεν έρχεται φέτος;» η απάντηση του ναυτικού πράκτορα Λευτέρη Ταβλά ήταν «μας ενημέρωσε η εταιρεία ότι είμαστε ακριβοί κυρίως λόγω του κόστους του ρυμουλκού… που ανέβαινε ακόμα περισσότερο γιατί η προσέγγιση γινόταν Σαββατοκύριακο. Έγινε προσπάθεια για μείωση της τιμής, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα! Μια έκπτωση 5% που δόθηκε δεν ικανοποίησε την εταιρεία και γι’ αυτό αναζητήθηκε άλλο λιμάνι!».

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης μας σχολίασε ότι «από τη δική μας πλευρά, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Η χρήση του ρυμουλκού είναι απόρροια του Γενικού Κανονισμού Λιμένων».

Λ.Κ.