Σε απ’ ευθείας διαπραγμάτευση για την ανάθεση των ψεκασμών στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας στην περιφέρεια του δημοτικού διαμερίσματος Ιεράπετρας, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, αφού, όπως ήδη έχει γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και άλλες στην ευρύτερη ζώνη της Ιεράπετρας, παραμένουν ακάλυπτες από το πρόγραμμα τόσο φέτος όσο και πέρυσι, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ελαιοπαραγωγή τους.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. Λασιθίου, προέκυψε η διάθεση του Συνεταιρισμού Β΄ Ιεράπετρας να αναλάβει τους ψεκασμούς στο διαμέρισμα της Ιεράπετρας (όχι όμως και στα υπόλοιπα ακάλυπτα τμήματα της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας (Ανατολή- Γδόχια- Μύρτος, Μουρνιές- Μύθους- Ρίζα), όπου και ο επαναληπτικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

Συμφωνήθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε αυτή τη δυνατότητα, να συμμετάσχει, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική προσφορά στη διαδικασία της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι ο ίδιος συνεταιρισμός είχε καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί πέρυσι για την εκτέλεση των ψεκασμών στην ίδια περιοχή για την τριετία, 2017, 2018 και 2019, αλλά αποσύρθηκε, αφού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αντ. Φρονιμάκης, διαπιστώθηκε το ασύμφορο του έργου μιας και ο συνεταιρισμός είχε ήδη υποστεί οικονομική ζημία περί τις 27.000 € από το έργο των ψεκασμών προηγούμενης περιόδου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ