ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΕξιχνιάστηκαν ακόμα είκοσι οκτώ υποθέσεις διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς

Εξιχνιάστηκαν ακόμα είκοσι οκτώ υποθέσεις διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς

Από

Ημερομηνία

Από τον Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι μετά την εξιχνίαση τριάντα έξι υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς των Νομών Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, συμπληρωματικά εξιχνιάστηκαν ακόμα είκοσι οχτώ υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, καθώς και η συνεχιζόμενη συνδυαστική και αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων με κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Σφακίων,  είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ακόμα είκοσι οκτώ υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Για το σύνολο των  υποθέσεις αυτών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 33 και 36 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε  ότι ο 33χρονος με τον 36χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.03.2018 έως και την 13.06.2018, είχαν διαπράξει  ακόμα είκοσι οκτώ κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Χανίων, Ρεθύμνου και  Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, από τη συνολική τους δράση αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη (τάματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα) η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

 

Πρόσφατα άρθρα