Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023

Προειδοποίηση της UNICEF για ραγδαία εξάπλωση του ιού HIV παγκοσμίως

Οι έφηβοι και κυρίως τα κορίτσια πλήττονται περισσότερο από την παγκόσμια επιδημία του AIDS, με περίπου 30 έφηβους να μολύνονται από τον ιό HIV κάθε ώρα, σύμφωνα με έκθεση της Unicef.

Από αυτές τις 30 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν μηνιαίως το 2017 μεταξύ των νέων ηλικίας 15 με 19 ετών, οι 20, δηλαδή περίπου τα δύο τρίτα, αφορούσαν κορίτσια, τονίζει η Unicef.

Αν και τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στη μάχη ενάντια στο AIDS, η αποτυχία να αποφευχθούν αυτές οι νέες μολύνσεις μεταξύ των παιδιών και των εφήβων καθυστερεί τις προόδους, εξηγεί η έκθεση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, η μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας μεταξύ των εφήβων οφείλεται στη νεαρή ηλικία στην οποία τα κορίτσια ξεκινούν τις σεξουαλικές επαφές, στις επαφές με ηλικιωμένους άνδρες, στο αναγκαστικό σεξ, στη φτώχεια και την απουσία πρόσβασης σε υπηρεσίες ελέγχου και παροχής συμβουλών.

«Στις περισσότερες χώρες οι γυναίκες και τα κορίτσια δεν έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση, σε υπηρεσίες, ενώ συχνά δεν έχουν καν τη δύναμη να πουν όχι στο μη ασφαλές σεξ», δήλωσε η Ενριέτα Φορ, εκτελεστική διευθύντρια της Unicef. «Ο ιός HIV εξαπλώνεται κυρίως μεταξύ των πιο ευάλωτων και περιθωριοποιημένων, φέρνοντας τα κορίτσια στο επίκεντρο της κρίσης».

Η έκθεση της Unicef, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη διεθνή διάσκεψη για το AIDS που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ, αναφέρει ότι 130.000 παιδιά κάτω των 19 ετών πέθαναν εξαιτίας της ασθένειας πέρυσι, ενώ 430.000, σχεδόν 50 την ώρα, μολύνονταν από τον ιό HIV.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των 3 εκατομμυρίων ατόμων κάτω των 19 ετών που ζουν με τον ιό HIV είναι ηλικίας 10 με 19 ετών. Και παρόλο που οι θάνατοι που οφείλονται στην ασθένεια παρουσιάζουν μείωση από το 2010, αυτοί μεταξύ των εφήβων ηλικίας 15 με 19 ετών δεν μειώνονται.

Η Αντζελίκ Κίντζο, πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef η οποία συνέβαλε στη σύνταξη της έκθεσης, επεσήμανε ότι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της τάσης αυτής.

«Πρέπει να καταστήσουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια αρκετά οικονομικά ασφαλή ώστε να μην στρέφονται στην πορνεία», τόνισε. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουν τη σωστή πληροφόρηση για τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV και τους τρόπους προστασίας», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist