Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον διακεκριμένο Κρητικό επιστήμονα της πληροφορικής Κωνσταντίνο Δασκαλάκη για την διεθνή βράβευση του στην Βραζιλία με το κορυφαίο βραβείο Rolf Nevanlinna που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών.

Ο κ. Αρναουτάκης στο συγχαρητήριο μήνυμα του επιχαίρει τον διακεκριμένο Κρητικό επιστήμονα που τιμήθηκε για την συμβολή του στον κλάδο των θετικών επιστημών τονίζοντας, ότι, η νέα διάκριση του τιμά την γενέτειρα την Κρήτη και την Ελλάδα ολόκληρη.

Συγκεκριμένα στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

Κορυφαία διάκριση για έναν σπουδαίο επιστήμονα, που τιμά τη γενέτειρά του την Κρήτη και την Ελλάδα ολόκληρη. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, για την κατάκτηση του βραβείου Rolf Nevanlinna, που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης από τα πρώτα βήματα της ερευνητικής και ακαδημαϊκής του πορείας, απέδειξε ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα που θα καταταχθεί σε νεαρή ακόμα ηλικία, στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο που επιτελεί. Είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται κοντά στην κορυφή.

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης