Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

Ρύθμιση σακχάρου: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε

Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου του αίματος και μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 είναι δυνατό να επιτευχθεί μέσω απλών αλλαγών στις καθημερινές συνήθειες και κυρίως στη διατροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μέσω της κατανάλωσης νερού μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση των συμπτωμάτων του υψηλού σακχάρου, ποια είναι όμως η συνιστώμενη ποσότητα;

Πρόσληψη υγρών & επίπεδα σακχάρου

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός οργανισμός Diabetes.co.uk, όταν ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, κατά την επιλογή ποτών και ροφημάτων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη δύο βασικές παράμετροι: Η πρώτη είναι αν το ποτό ή το ρόφημα θα αυξήσει τα επίπεδα του σακχάρου και πόσο, ενώ η δεύτερη είναι πόσες θερμίδες έχει το εκάστοτε ποτό ή ρόφημα.

Για την καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και την πρόληψη του διαβήτη, ιδανική επιλογή είναι φυσικά το νερό, καθώς εξασφαλίζει στον οργανισμό αναγκαία ενυδάτωση χωρίς θερμίδες ή υδατάνθρακες. Δεδομένου ότι το υπερβολικό βάρος αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη, η μείωση της πρόσληψης θερμίδων συμβάλλει έμμεσα στην πρόληψη του διαβήτη.

«Στόχος πρέπει να είναι η κατανάλωση τουλάχιστον έξι ποτηριών νερό ημερησίως, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 1,2 λίτρα νερό» αναφέρει ο Δρ Ντέιβιντ Κάβαν, ειδικός σε θέματα που αφορούν τον διαβήτη. Αντί για σκέτο νερό μόνο, τα 1,2 λίτρα είναι δυνατό να καλυφθούν συμπληρωματικά με την κατανάλωση τσαγιού ή καφέ –όμως χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μελιού, γάλακτος κ.λπ.

Η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό, προσθέτει ο Δρ Κάβαν, συμβάλλει επίσης στο αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μικρότερες μερίδες, άρα και να λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από τα γεύματά μας, ενώ παράλληλα ο καφές έχει αποδειχτεί μέσα από επιστημονικές μελέτες (ενδεικτικά εδώ και εδώ) ότι διευκολύνει τη ρύθμιση του σακχάρου και δρα προληπτικά ενάντια στον διαβήτη.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist