Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού

Έτοιμη να κουνήσει… σεντόνι η ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια – Νίκησε 2-1 τη Βίντι στην Ουγγαρία

Ραντεβού σε πτήση με προορισμό τα αστέρια του Champions League έδωσε η ΑΕΚ. Αρκεί σε έξι ημέρες (28/8) στο ΟΑΚΑ να διαφυλάξει την πολύτιμη νίκη 2-1 επί της Βίντι στη Βουδαπέστη, στο πρώτο ματς των Play Off.

Ο Κλωναρίδης στο 35΄ άνοιξε το σκορ, ο Μπακασέτας στο 49΄ έγραψε το 0-2 και μείωσε ο Λάζοβιτς στο 68΄. Με δέκα παίκτες έμεινε η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στο 23΄ λόγω αποβολής του Χούστι, ενώ αποβλήθηκε και ο Μπακασέτας στο 53΄.

Η Ενωση έμεινε αήττητη για 13ο συνεχόμενο ματς στην Ευρώπη, επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Στο ποδόσφαιρο, όσα φέρνει μια στιγμή, δεν τα φέρνουν ντουζίνες ολόκληρων αγώνων. Η αμφισβητούμενη αποβολή του Σάμπολτς Χούστι στο 23΄ έστειλε στα σκουπίδια τα σχέδια του Ουζουνίδη και του Νίκολιτς. Τα δεδομένα ανατράπηκαν ολοκληρωτικά αφού ήταν εξ αρχής γνωστό ότι η Βίντι είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή από 11 γρανάζια. Αν χαλάσει το ένα, επηρεάζεται η λειτουργία. Αν αφαιρεθεί εντελώς, καταστρέφεται η μηχανή.

Πράγματι, μετά την αποβολή για επικίνδυνη προβολή στον Μπακασέτα, έπεσε πολύ… ξύλο ειδικά από την πλευρά των γηπεδούχων που μάλλον θεώρησαν ότι ο Ρόκι τους χρωστούσε κάτι. Εσφαλμένα, όπως αποδείχθηκε…

Ετσι, στο 35΄ η αφετηρία του θριάμβου ήταν μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χουλτ από αριστερά και πάσα στον Μπακασέτα. Ο τελευταίος σούταρε, ο Κόβατσιτς δεν απέκρουσε σωστά και ο Κλωναρίδης πρόλαβε τους αμυντικούς για να γράψει από κοντά το 0-1.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν «φτερά», ήταν πολύ ανώτεροι αλλά κινδύνεψαν από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία της Βίντι, όταν ο Φιόλα στο 39΄ σε εξ επαφής κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπάρκα.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, στο 49΄, ο Τάσος Μπακασέτας κινήθηκε στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2. Ο «Μπάκα» πέρασε από τον Παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, αφού στο 53΄ αποβλήθηκε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο Νεγκό. Πανομοιότυπη φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, συνεπώς ορθά έπραξε ο διαιτητής και πήρε την ίδια απόφαση.

Αριθμητικά, η ισορροπία αποκαταστάθηκε. Αλλά ψυχολογικά η Βίντι δεν είχε συνέλθει ακόμα. Χρειάστηκε ένα δεύτερο λάθος μετά από αυτό του Μπακασέτα, για να γυρίσει και η ψυχολογία. Στο 68΄ ο Λαμπρόπουλος έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Μπάρκα και ο Λάζοβιτς μείωσε σε 1-2. Ξαφνικά οι Ούγγροι απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο, όμως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ήττα. Η δική τους υπέρβαση ολοκληρώνεται στη «Γκρουπάμα Αρένα».

Οσο για την ΑΕΚ, αποδείχθηκε ξανά ότι όποιος βιάστηκε να της βάλει «ταβάνι» διαψεύστηκε πανηγυρικά. Που θα φτάσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Μπορεί όμως να πανηγυρίσει την επιστροφή της πρωταθλήτριας Ελλάδας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εφόσον φυσικά δεν υποστεί ανεπανάληπτο… πατατράκ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Διαιτητής Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Λάζοβιτς, Νεγκό – Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος

Κόκκινες: Χούστι (23΄) – Μπακασέτας (53΄)

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (54΄ Μάρκο Σέποβιτς), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Χούστι, Λάζοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66΄ Άλεφ), Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81΄ Λόπες), Λιβάγια (86΄ Πόνσε)

* Οι Γιαννούτσος, Γιούσης, Γιαννίκογλου, δηλαδή οι τρεις νεαροί που ταξίδεψαν στην Ουγγαρία, ήταν αυτοί που κόπηκαν από τη 18άδα καθώς στον πάγκο βρέθηκαν οι Τσιντώτας, Λόπες, Γιακουμάκης, Τσόσιτς, Πόνσε και Άλεφ

* Σχεδόν μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα έφτασε στο γήπεδο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μαζί του στην κερκίδα των επισήμων βρισκόταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο CEO της ΠΑΕ Μηνάς Λυσσάνδρου.

* Μισογεμάτο, όπως αναμενόταν, ήταν το γήπεδο. Αλλωστε δεν πρόκειται για τη φυσική έδρα της Βίντι, η οποία «μετακόμισε» από το γειτονικό Σεκερφέχερβαρ. Το γήπεδό της κατασκευάζεται, ενώ το παλιό δεν πληροί τις προϋποθέσεις

* Όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κίεβο, έτσι και απόψε (22/8) στη Βουδαπέστη, οι φανέλες της ΑΕΚ δεν είχαν χορηγό (απαγορεύεται στην Ουγγαρία η διαφήμιση στοιχηματικών εταιριών) κι έτσι έφεραν μήνυμα για τα Παιδικά Χωριά SOS.

* Στη φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, ο 35χρονος Χούστι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του και για πρώτη μετά από το 2013. Μάλιστα ήταν τέτοιες μέρες (24/8/2013) καθώς φαίνεται ότι ο Αύγουστος δεν τον… πάει!

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist