Tο ακροβατικό Αεροπορικό Σμήνος της RAF “Red Arrows” θα συμμετέχει στους εορτασμούς για την συμπλήρωση  83 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης
Μικροί συγγραφείς δημιουργούν σπουδαίες ιστορίες
Κρήτη: Το Πάσχα φέρνει κόσμο στα ξενοδοχεία
Ηράκλειο: χυδαίες ύβρεις κατά δικαστών και αστυνομικών εξαπέλυσε ο πατέρας-δυνάστης
Επίσκεψη μαθητών του ΓΕΛ Σητείας στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Πραμάντων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων
Με βαρέως τύπου μηχάνημα εκσκαφής προχωράει η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον κόλπο της Σητείας
Κηδεία Νικολάου Σγουρού
Συνεδρίαση της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή
Πασχαλινό παζάρι στον Αγ. Νικόλαο από το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Η νέα Ferrari Portofino προσφέρει ξεχωριστό συνδυασμό σχεδιασμού, απόδοσης και τεχνολογίας

Η νέα Ferrari Portofino, ανοίγει νέους δρόμους στην ανάπτυξη των supercars χωρίς σταθερή οροφή. Το πανάκριβο ιταλικό αυτοκίνητο είναι το νέο V8 GT που έχει στόχο να κυριαρχήσει στη κατηγορία του, χάρη στον εντυπωσιακό συνδυασμό απόδοσης, ευελιξίας, οδηγικής απόλαυσης και άνεσης.

Είναι το ισχυρότερο ανοιχτό αυτοκίνητο που προσφέρει τα πλεονεκτήματα της μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής, της ευρύχωρης καμπίνας και του διευρυμένου αποθηκευτικού χώρου. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και η ιταλική μάρκα φρόντισε το τυπικό τεστ 0-200 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται μόλις σε 10,8″. Το νέο αυτοκίνητο, που κοσμεί τη γκάμα της κορυφαίας ιταλικής φίρμας, πήρε το όνομά του, από το ομώνυμο γοητευτικό χωριό της Ιταλικής Ριβιέρας.

Η νέα Ferrari Portofino έχει πολλούς ρόλους. Προσφέρει άνετη οδήγηση στις καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας, μετατρέπεται εύκολα σε ένα αυθεντικό κουπέ με την οροφή κλειστή και προσφέρει την απόλαυση της οδήγησης ενός ανοικτού αυτοκινήτου όταν η οροφή είναι αποθηκευμένη στο πίσω μέρος της ιταλικής κατασκευής υψηλών προδιαγραφών. Η αναδιπλούμενη σκληρή κορυφή έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και τώρα μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε 14″ ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες. Η προσεκτική τοποθέτηση της οροφής, επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση του αποθηκευτικού χώρου (292 λίτρα).

Μεγάλη σημασία έδωσαν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές στον τομέα του βάρους του αυτοκινήτου. Το πανάκριβο αυτοκίνητο μήκους 4.58 μ. είναι σημαντικά πιο ελαφρύ από την California T, λόγω της χρήσης νέων υλικών και νέων μεθόδων κατασκευής του αμαξώματος. Αυτή η επιτυχία της μάρκας στο θέμα του βάρους σε συνδυασμό με την αύξηση της ισχύος του κινητήρα κατά 40 ίππους, έδωσε την δυνατότητα στη νέα Ferrari Portofino να επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η δυναμική του οχήματος επωφελείται από την εισαγωγή, για πρώτη φορά σε αυτό το μοντέλο, του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης, του ηλεκτρονικού διαφορικού 3ης γενιάς (E-Diff3) και της τελευταίας εξέλιξης του ηλεκτρονικού συστήματος ανάρτησης (SCM-E. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας V8, η οποία κέρδισε το βραβείο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα χρόνια το 2016 και το 2017, δέχθηκε τις φροντίδες των Ιταλών μηχανικών. Οι προσπάθειες τους είχαν θετικά αποτελέσματα αφού ισχύς ανέβηκε στους 600 ίππους όταν το μοτέρ γυρίζει με 7500 σ.α.λ. Καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της ισχύος παίζουν τα νέα μηχανικά εξαρτήματα καθώς και το ειδικό λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα.

Το μοτέρ V8 έχει χωρητικότητα 4.000 κ.εκ. και εκτός από τους 600 ίππους παρέχει και την ιδιαιτέρα υψηλή ροπή των 76,8 χλγμ. από τις 3.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3.5″, 0-200 χλμ./ώρα σε 10.8″. Μέση κατανάλωση 10.7 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 245 γραμ./χλμ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist