Ολική ανακαίνιση στο κολυμβητήριο Αγ. Νικολάου

Ένα πολύ σημαντικό έργο σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και αφορά το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, στο οποίο έπειτα από πάρα πολλά χρόνια γίνεται ένα ολοκληρωτικό «λίφτινγκ» και μια ολική ανακαίνιση στις εγκαταστάσεις του αυτή τη φορά, σε σχέση με τις προηγούμενες εργασίες συντήρησης οι οποίες πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση της κολυμβητικής σεζόν και στα τέλη του καλοκαιριού, σε συνεργασία του δήμου με τον ΝΟΑΝ.

Οι σημαντικές εργασίες βελτίωσης των χώρων του κολυμβητηρίου ήδη έχουν αλλάξει την όψη του, κάνοντας το πιο σύγχρονο, ζεστό και φιλόξενο για τους κολυμβητές-τριες και με την ολοκλήρωσή τους, η γενική εικόνα αναμένεται να είναι ξεχωριστή. Μιλάμε για ένα κολυμβητήριο σαράντα ετών, όπου φυσιολογικά διαρκώς εμφάνιζε διάφορα προβλήματα, θέλοντας να δώσουν πλέον λύση μια και καλή.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, έγινε αποξήλωση περίπου 40 τ.μ. σε πλακάκια στη δεξαμενή της πισίνας, έγινε συνολικό στοκάρισμα στην πισίνα ώστε να μην δημιουργούνται διάφορα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί με απώλεια νερού, έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων και στα ντουζ των αποδυτηρίων, ενώ διορθώθηκε και το πρόβλημα που υπήρχε με την υπερχείλιση του νερού της πισίνας.

Πλέον σειρά θα πάρουν και άλλες εργασίες όπως η παράλληλη λειτουργία των δύο αντλιών θερμότητας, αλλά και η αντικατάσταση των πυλώνων όπου μπορεί να μην υπάρχει θέμα επικινδυνότητας τους έπειτα από την μελέτη στατικής επάρκειας η οποία είχε γίνει πριν μερικούς μήνες. Όμως από τη στιγμή που το κόστος συντήρησης τους είναι μεγαλύτερο από αυτό της αντικατάστασης τους θα προχωρήσουν αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξάκης, σημαντική συμμετοχή στην απόφαση να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες εργασίες ανακαίνισης, αλλά και στην οικονομική στήριξη αυτής της προσπάθειας είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΑΝ το οποίο θέλησε να ευχαριστήσει. Από τη δημοτική αρχή, υπάρχει διάθεση να γίνουν αντίστοιχα έργα και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, όσο και αν ο ρυθμός με τους οποίους κινείται το δημόσιο δεν επιτρέπει στον να πραγματοποιηθούν άμεσα.

Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο προκειμένου να υποδεχθεί και πάλι τους αθλητές-τριες του Ναυτικού Ομίλου.