ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΣυνελήφθη 68χρονος για παράνομο αποστακτήριο σε περιοχή του Πλατανιά

Συνελήφθη 68χρονος για παράνομο αποστακτήριο σε περιοχή του Πλατανιά

Από

Ημερομηνία

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, 68χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης παρασκευής οινοπνευματώδους ποτού (ρακή) και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, χθες (26.09.2018) το βράδυ από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών σε συνεργασία με Κλιμάκιο του Τελωνείου Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας  του 68χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος είχε προβεί στη  λειτουργία αποστακτηρίου  οινοπνευματώδους ποτού (ρακή) με την διαδικασία της παραγωγής και διάθεσης στην κατανάλωση, στερούμενος σχετικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 αυτοσχέδιοι ανοξείδωτοι πλήρης άμβυκες απόσταξης σταφυλιών, στερούμενου απαραίτητης άδειας από την αρμόδια Αρχή,
  • δεξαμενή που περιείχε περίπου 500 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού (ρακί),
  • 2 δεξαμενές που περιείχαν συνολικά περίπου 500 λίτρα επεξεργασμένου σταφυλιού (μούστος),
  • πλήθος κενών πλαστικών δοχείων και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία της απόσταξης (δυο μπομόμετρα, μετρητές βαθμών τσικουδιάς, κ.α).

 

Κατασχεθέντα πειστήρια σφραγίστηκαν από Κλιμάκιο Τελωνείου Χανίων.

 

Διενεργήθηκε δειγματοληψία ποσότητας οινοπνευματώδους ποτού (ρακί) προκειμένου  αποσταλεί Χημική Υπηρεσία Χανίων για εξέταση.

 

Η προανάκριση διενεργείται από το  Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα