Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΔεν θα γίνουν τώρα κατεδαφίσεις στη Χρυσή

Δεν θα γίνουν τώρα κατεδαφίσεις στη Χρυσή

Από

Ημερομηνία

«Η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου δεν μπορεί να το κάνει, γιατί υποχρεούται να το συμπεριλάβει στο γενικό πλάνο των εργολαβιών που αφορά της κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, που θα καταρτίσει για όλη την Κρήτη, με κονδύλι που αναμένει να λάβει από το Πράσινο Ταμείο».

Αυτό δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε μεν να χρηματοδοτηθεί μια εργολαβία για τη Χρυσή, δεν θα δοθεί όμως προτεραιότητα στην ανάθεση και εκτέλεσή της, γιατί μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη δεν έχει λάβει ακόμη την υπεσχημένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, αλλά και όταν σταλούν τα χρήματα από την Αθήνα, η κατεδάφιση των παραπηγμάτων της Χρυσής δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό προτεραιότητας. Υπάρχουν εκκρεμή πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων,  που κατά το πλάνο που έχει αποφασιστεί στις συσκέψεις που έγιναν στην Αθήνα, θα εκτελεστούν κατά την αυστηρή ιεράρχηση που τους έχει δοθεί. Και σίγουρα τα αυθαίρετα της Χρυσής δεν συμπεριλαμβάνεται στις 30 πρώτες περιπτώσεις κατεδαφίσεων που θα γίνουν στο Νομό Λασιθίου, τόνισε η κ. Κοζυράκη. Οπότε ακόμη και αν μια τέτοια εργολαβία μπει στη σειρά της, δεν θα προλάβει να εκτελεστεί μέχρι τέλος του χρόνου, εξήγησε.

Αναφερόμενη στην επιχείρηση καθαίρεσης των παραπηγμάτων που έγινε, μέχρι το τέλος του περασμένου Μαΐου στη Χρυσή, η κ. Κοζυράκη είπε ότι αυτή έγινε από εργατικό δυναμικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου και της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου. Καθαιρέθηκε ένας αριθμός παραπηγμάτων και σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας – γιατί εδώ είναι το κρίσιμο στοιχείο – έγινε απομάκρυνση των μπαζών και των σκουπιδιών. Εάν ο Δήμος Ιεράπετρας δεν επιθυμεί να ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατεδάφισης και απομάκρυνσης των άχρηστων υλικών και απορριμμάτων που θα συγκεντρωθούν από μια επόμενη επιχείρηση κατεδάφισης στο νησί, τότε δεν θα γίνει μια τέτοια επιχείρηση, είπε η κ. Κοζυράκη. «Απλά, οι αποφάσεις κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί, θα σταλθούν στην Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης, θα ενταχθούν στη λίστα κατεδαφίσεων και θα εκτελεστούν όταν υπάρξουν τα χρήματα και όταν έλθει η σειρά τους…», κατέληξε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυνατότητα πρόσβασης στη Χρυσή και χρήσης των αυθαιρέτων θα έχουν οι ιδιοκτήτες τους μέχρι ,όποτε και αν γίνει η κατεδάφιση. .;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα