Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Giro Di Neapoli»
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης

Το πρώτο από τα 14 Διαπιστευμένα Εργαστήρια Τεχνολογίας στην Κοζάνη

Την επίσημη λειτουργία του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής του τμήματος Τεχνολογιών Αντιρύπανσης, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κώστας Τσανακτσίδης. Τα πρώτα διαπιστευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, χάρις στο καινούργιο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσανακτσίδη, έχουν την δυνατότητα να συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς ή φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου  ή στενού δημόσιου τομέα, ενώ το συγκεκριμένο, που ανήκει στο τομέα της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, θα μπορεί να συνεργάζεται με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, σε θέματα μετρήσεων ρύπων του αέρα, του εδάφους, ή του νερού. Όπως ανάφερε ο κ Τσανακτσίδης, θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ακόμη και σε θέματα μετρήσεων, ή αναλύσεων κάθε είδους καυσίμων.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ, καθηγητής Στέργιος Γκανάτσιος, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα από τα 14 που θα δημιουργηθούν στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και εξήγησε ότι “ο νομοθέτης προκειμένου να τα καταστήσει ευέλικτα στην λειτουργία τους, τους έδωσε την δυνατότητα να μπορούν να κλείνουν συμφωνίες και συνεργασίες χωρίς την διαμεσολάβηση του κεντρικού ΤΕΙ, αλλά απευθείας με τους ενδιαφερόμενους εταίρους”.

Μάλιστα, για διευκόλυνση των Οικονομικών τους συναλλαγών, την αποφυγή της κεντρικής γραφειοκρατίας του ιδρύματος, ώστε να έχουν ευελιξία ως προς τις συμφωνίες τους με την αγορά, θα διαθέτουν ακόμη και δικό τους αριθμό φορολογικού μητρώου, ενώ θα εκδίδουν και δικά τους παραστατικά.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist