Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού

Προχωρά η διαδικασία για την αναβάθμιση των F-16 – Αναβαθμίζεται το ΚΕΑΤ

Αναφορά στις ενέργειες της Πολεμικής Αεροπορίας για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση του Όπλου σε επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο, έγινε κατά τη σημερινή ενημέρωση συνάντηση των στρατιωτικών συντακτών για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μεταξύ άλλων όπως έγινε γνωστό:

-Ήδη διεξήχθη η πρώτη σύσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 με τη συμμετοχή φορέων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Lockheed Martin Aero.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια σημεία του προγράμματος και παρασχέθηκαν εκατέρωθεν πληροφορίες και διευκρινίσεις με σκοπό τη δρομολόγηση των απαραίτητων για την έναρξή του ενεργειών.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα βασικά χρονοδιαγράμματα εργασιών, καθώς και σημαντικές πτυχές της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και αφορούν σε θέματα συνεργασίας και προετοιμασίας των εμπλεκόμενων φορέων, διαλειτουργικότητας των συστημάτων του αεροσκάφους και ασφάλειας χώρων και διεργασιών που σχετίζονται με την αναβάθμιση των αεροσκαφών. Εκφράζεται δε η ελπίδα ότι η υλοποίηση του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών θα ξεκινήσει σε χρόνο μικρότερο από του τεθέντος χρονοδιαγράμματος

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του κέντρου αεροπορικής τακτικής (ΚΕΑΤ) μέσω του σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) σε διεθνές κέντρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό το ΣΟΤ προσφέρει το πρόγραμμα Air to Air Warfare Training Course (A2WTC), μέσω των προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας, σε τρίτες χώρες διάρκειας 2 εκπαιδευτικών εβδομάδων. Την παρούσα χρονική περίοδο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής χώρες όπως η Ρουμανία, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

-Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2019», θα διεξαχθεί στο διάστημα από 1 μέχρι 12 Απριλίου 2019, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

– Έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης σειρά έργων υποδομής της ΠΑ, όπως μεταξύ άλλων η επισκευή λιμενοβραχίονα Σκύρου, αποκατάσταση αγκυροβολίων αεροδρομίων Αράξου και Χρυσούπολης, κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist