Ανησυχία έχει προκαλέσει στους υπεύθυνους για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας η εκδηλωτική συμπεριφορά της νέας δούκισσας του Σάσεξ, που όπως φαίνεται, όχι μόνο αγνοεί το πρωτόκολλο, αλλά συμπαρασύρει και τον πρίγκιπα Χάρι.

Στην πρώτη περιοδεία του λαμπερού ζευγαριού στο εξωτερικό, όπου ο Χάρι και η Μέγκαν επισκέφθηκαν την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και νησιά του νότιου Ειρηνικού, η Μέγκαν Μαρκλ, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, αγκάλιαζε και φιλούσε τους άγνωστους θαυμαστές της, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στους ανθρώπους της ασφάλειάς της. Σύμβουλος του παλατιού σε θέματα ασφάλειας μίλησε για το θέμα στον βρετανικό Τύπο και δήλωσε πως η συμπεριφορά της Αμερικανίδας, πρώην ηθοποιού, όχι μόνο κάνει τους άνδρες της ασφάλειάς της να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση αλλά παράλληλα, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας περιμένουν και από τα άλλα μέλη της να κάνουν το ίδιο με τη Μέγκαν και όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι άνθρωποι απογοητεύονται.

Σύμφωνα με σύμβουλους του παλατιού ένα μέρος του προβλήματος είναι και η απόλυτη αφοσίωση του πρίγκιπα Χάρι στην σύζυγό του. «Δεν ακούει ούτε μια λέξη κριτικής ή μια απλή σύσταση. Ό,τι λέει εκείνη (η Μέγκαν) είναι πάνω από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Αυτή υπερέχει από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια, την οικογένεια ακόμα και από τον πατέρα του», δήλωσε σύμβουλος του παλατιού. (protothema.gr)