ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΤο Πολυτεχνείο Κρήτης αναλαμβάνει την ερευνητική εργασία για αποκατάσταση των Ενετικών Νεωρίων

Το Πολυτεχνείο Κρήτης αναλαμβάνει την ερευνητική εργασία για αποκατάσταση των Ενετικών Νεωρίων

Από

Ημερομηνία

Το Πολυτεχνείο Κρήτης αναλαμβάνει την ερευνητική εργασία πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση για την ανάδειξη και αποκατάσταση του συγκροτήματος των Ενετικών Νεωρίων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Η εργασία θα έχει χρόνο παράδοσης είκοσι μηνών από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης, με τον προϋπολογισμό του έργου να είναι 440000 ευρώ.

Η εργασία, όπως επισημάνθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε την πρόταση της δημοτικής αρχής, θα αφορά το μνημειακό και μουσειακό χαρακτήρα του συγκροτήματος των Ενετικών Νεωρίων, προτάσεις χρήσεων για την διατήρηση και ανάδειξή τους, αλλά και τεκμηρίωση αναφορικά με το ιστορικό και τεχνολογικό κομμάτι των έργων.

Τα Ενετικά Νεώρια αποτελούν ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα κτίσματα της εποχής των Ενετών στα Χανιά. Μέχρι και το 2006 φιλοξενούσαν μία σειρά από πολιτιστικές δράσεις και δραστηριότητες, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2006 υπέστησαν σημαντικές φθορές από σεισμό, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί οποιαδήποτε χρήση τους.

 

Πρόσφατα άρθρα