Η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Βρετανικό Προξενείο στην Κρήτη σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, διοργάνωσαν το πρωί ενημερωτική συνάντηση, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, με Βρετανούς πολίτες που μένουν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε Βρετανούς πολίτες και η συμμετοχή στη σημερινή συνάντηση ήταν μεγάλη που φανερώνει το ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία τους για το αύριο, με τη χώρα τους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα βασικότερα θέματα που φαίνεται πως απασχολούν τους Βρετανούς αναφορικά με το Brexit, είναι η πρόσβασή τους στις δημόσιες παροχές υγείας, η ισχύς των αδειών οδήγησης, η απρόσκοπτη δυνατότητα ταξιδιών προς και από την Βρετανία, ενώ θίχτηκε και το ζήτημα με το δικαίωμα της ψήφου σε εκλογικές διαδικασίες που μέχρι τώρα είχαν ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός καλωσόρισε την πρέσβειρα της Βρετανίας στην Αθήνα Kate Smith και τη υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη κ. Αριστέα Χουρδάκη με την οποία είχε πριν από λίγο καιρό συνάντηση στο δημαρχείο στα πλαίσια της προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπογράμμισε την πολυπληθή και ενεργή παρουσία Βρετανών στον Δήμο Αγίου Νικολάου και επεσήμανε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το προξενείο της Κρήτης, θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου πριν την καταληκτική ημερομηνία του Brexit (29 Μαρτίου 2019) να υπάρξει ενημέρωση γενικότερα των πολιτών, για ζητήματα που στο εξής αναμένεται ν΄απασχολήσουν την ίδια την χώρα, τα κράτη – μέλη της Ε.Ε  καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ