Συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς δήμου Αγίου Νικολάου για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τη μελέτη που συμπεριλαμβάνει:

α) Τη δημιουργία ενός μικρού πάρκου αναψυχής σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, στο οποίο ο Δήμος σκοπεύει να τοποθετήσει κατασκευές για να προπονείται η νεολαία που ασχολείται με το σκέιτμπορντ.

β) Τη συντήρηση –  ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στη Δημοτική Πλαζ ΕΟΤ και

γ) Τη μετατροπή του φθαρμένου γηπέδου 5Χ5 απέναντι από το Δημοτικό Κολυμβητήριο σε τρίτο γήπεδο τένις.

Επίσης, με την ίδια μελέτη, προβλέπεται σε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου ανάμεσα στο κτίριο της Ένωσης Α.Σ. Μεραμβέλλου και στο γήπεδο τένις να διαμορφωθεί χώρος για χρήση  ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5. Η συνολική δαπάνη που απαιτείται εκτιμάται στις 848.000 (με ΦΠΑ). Τη μελέτη εκπόνησαν οι μηχανικοί της Τ.Υ. του Δήμου, Κωστής Κλώντζας και Ιωαν. Παπαγιάννης.

 

Το παρκάκι στην Αμμούδα

Αφορά την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων 333 και 332, που σήμερα είναι αδιαμόρφωτα ελαιόφυτα. Η μελέτη προτείνει την ανάπλασή τους που θα περιλαμβάνει ελεύθερους χώρους ανάπαυσης με φύτευση πρασίνου. Τα κυρίαρχα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το βιομηχανικό δάπεδο, οι πέργκολες από σιδηροδιατομές και ξυλεία και τοιχία αργολιθοδομής, ενώ έχει μελετηθεί η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.

 

Το γήπεδο μπάσκετ

Το γήπεδο μπάσκετ υπάρχει από την εποχή διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων στην πρώην πλαζ του Ε.Ο.Τ, κατά τα τέλη της δεκαετίας 1970. Αρχικά στο γήπεδο αυτό τοποθετήθηκε ασφαλτοτάπητας και από το 1985 περίπου, το γήπεδο ανακατασκευάστηκε με τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου τεχνολογίας quick όπου και τοποθετήθηκε και ο απαραίτητος ηλεκτροφωτισμός. Μετά από χρόνια καθημερινής χρήσης και τμηματικών επισκευών, το δάπεδο του γηπέδου εμφανίζει αρκετές φθορές και επικίνδυνες ανωμαλίες, γι’ αυτό και χρειάζεται καθολική πλέον αντικατάσταση από νέο, σύγχρονης τεχνολογίας αθλητικό δάπεδο, φιλικότερο για τους χρήστες.

Αφού γίνει γενική απόξεση του παλιού δαπέδου και του ασφαλτικού υπόβαθρου, θα  απομακρυνθεί και το υπόβαθρο, με γενική εκσκαφή. Θα γίνει πλήρωση του χώρου με νέες στρώσεις  ως βάση και υπόβαση  εντός του χώρου που περικλείεται από τα πεζοδρόμια – σενάζ, από σκυρόδεμα. Τμήματα των  περιμετρικών «πεζοδρομίων – περιθωρίων» θα καθαιρεθούν με αδιατάρακτη μέθοδο και θα ανακατασκευαστούν στα σημεία που οι ρίζες των δέντρων  τα έχουν ανασηκώσει και παραμορφώσει αφού κοπούν οι υποκείμενες ρίζες. Έπειτα, θα κατασκευαστεί ο ασφαλτοτάπητας πάχους 5 εκατοστών. Στο τέλος, θα γίνει η κατασκευή χυτού αυτοεπιπεδούμενου αντιολισθηρού δαπέδου  προδιαγραφών αθλητικής χρήσεως μπάσκετ ή τένις-βόλεϊ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η τελική στάθμη του γηπέδου θα είναι ακριβώς στο σημερινό επίπεδο, ενώ οι δύο πυλώνες των μπασκετών με τις αντίστοιχες βάσεις του από μπετόν δεν θα καθαιρεθούν αλλά θα συντηρηθούν επιτόπου. Τέλος θα τοποθετηθούν νέα ταμπλό και στεφάνι, ενώ θα συντηρηθούν οι υφιστάμενοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού  και θα αντικατασταθούν οι προβολείς φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά.

 

Το 5Χ5 θα γίνει τένις

To γήπεδο 5Χ5 απέναντι από το Κολυμβητήριο, εμφανίζει μεγάλες φθορές στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στον πλαστικό χλοοτάπητα. Η Δημοτική αρχή με απόφαση του ΠΑΟΔΑΝ, αποφάσισε να αλλάξει χρήση στο γήπεδο, μετά από την αναγκαία συντήρηση, μετατρέποντάς το σε γήπεδο τένις. Θα αποξηλωθεί ο φθαρμένος χλοοτάπητας και θα γίνει κατασκευή ασφαλτοτάπητα σε όλη την έκταση εντός περίφραξης, για να μην υπάρχει το φαινόμενο της βλάστησης και να επικρατήσει η αίσθηση της καθαριότητας και της επίπεδης επιφάνειας.  Στη συνέχεια, θα γίνει επίστρωση χυτού αυτοεπιπεδούμενου αντιολισθηρού δαπέδου  προδιαγραφών αθλητικής χρήσεως μπάσκετ, ή τένις – βόλεϊ  σε δύο φάσεις με τον τρόπο που περιγράφηκε για το γήπεδο μπάσκετ. Επίσης, θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός επί των υφιστάμενων πυλώνων.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τοσα χρονια διαλυμενα, ποια ειναι η καλυτερη στιγμη να φτιαχτουν; Μα φυσικα σε προεκλογικη περιοδο,μπας κ μασκαρεψουμε τοσα χρονια αχρηστιας και απραξιας.Σε λιγο θα ζησουμε να δουμε και δευτερη κουνια στη λιμνη, που πηγαινουμε τα παιδια μας κ μας πιανει καταθλιψη.

Comments are closed.