Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Η κούπα της ΑΕ Νεάπολης και τα συγχαρητήρια της ΕΠΣΛ
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

ΕΜΑΚ στη Λέσβο για το φάκελο που εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα μεσάνυχτα, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Έκλεισε το πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

Όπως αναφέρει λόγω του ύποπτου φακέλου που απεστάλη χθες στο Πανεπιστήμιο και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων του, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου.

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,

Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Πρυτάνισσα

Πανεπιστημίου Αιγαίου»

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist