Καταγγελία της Νίκης Σητείας για συμβάν ρατσιστικής επίθεσης στο παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Νίκη Σητείας μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Λασιθίου με τον ΑΟΑΝ:

Καταρχάς θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΟΑΝ για τη νίκη του στο μεταξύ μας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου που διεξήχθη στο γεμάτο λάσπη γήπεδο των Λακωνίων.

Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε ένα απαράδεκτο και ντροπιαστικό συμβάν ρατσιστικής επίθεσης που πήρε χώρα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, κατά την αποχώρηση των ομάδων, οπαδός του ΑΟΑΝ από την κερκίδα που ήταν αποκλειστικά φίλοι του ΑΟΑΝ, άρχισε να βρίζει τον παίκτη της ομάδας μας Ousmane Sakho με χυδαίες ρατσιστικές εκφράσεις του στυλ «σκυλάραπα μάζεψε τις μπανάνες», «μάζεψε τα αράπη και πήγαινε στην Αφρική σκύλε βρωμιάρη» και άλλες πολλές ρατσιστικές χυδαιότητες.

Το συμβάν έγινε μπροστά στον πρόεδρο του ΑΟΑΝ κ. Πολυχρονάκη ο οποίος και το παραδέχτηκε στον παρατηρητή του αγώνα.

Περιμένουμε την επίσημη δημόσια αντίδραση και καταδίκη από τον ΑΟΑΝ . Επιπλέον περιμένουμε και την αντίδραση της ΕΠΣ Λασιθίου και των υπόλοιπων αρμόδιων οργάνων για την την εφαρμογή του Άρθρου 18 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του Αθλητικού Κόσμου του Λασιθίου και η εφαρμογή στο 100% του κανονισμού πρέπει να είναι απόλυτη καθώς και η λήψη μέτρων από την ΕΠΣ Λασιθίου για καταπολέμηση τέτοιων χυδαίων Ρατσιστικών επιθέσεων που δυσφημούν το Λασιθιώτικο Ποδόσφαιρο είναι εξ ορισμού επιβεβλημένη.

Ποδόσφαιρο, Ρατσισμός και Ξενοφοβία δεν πάνε μαζί ούτε στο Λασίθι ούτε πουθενά.

Εκ του Δ.Σ.