Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΟΑΝ με αφορμή όσα ακούστηκαν σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή:

«Με το τέλος του νικηφόρου εντός έδρας αγώνα μας με τη Νίκη παρακολουθούμε μια προσπάθεια η οποία γίνεται με κάθε τρόπο προκειμένου να αμαυρωθεί και να επισκιαστεί αυτή η επιτυχία μας.

Μετά το απαράδεκτο και καταδικαστέο μεμονωμένο γεγονός στην φραστική επίθεση με απρεπείς χαρακτηρισμούς σε ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδας και την έκταση που πήρε το θέμα από το βράδυ της Κυριακής, το απόγευμα της Δευτέρας στην εκπομπή «Sth Sentra με τον Μάνο Κακουράκη» μέλος του Δ.Σ. της Νίκης προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα της ομάδας του βρήκε δικαιολογίες στη διαιτησία αναφερόμενος σε φάσεις που θεωρεί ότι η ομάδα του αδικήθηκε με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέροντας το γεγονός ότι ο διαιτητής του αγώνα ήταν από τον Άγιο Νικόλαο και ότι κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί στο στάδιο της πόλης, όταν σε αυτό δεν έχουμε προπονηθεί καθόλου όλη τη σεζόν.

Δεν θυμόμαστε όμως να έκανε κάποια αναφορά στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου στη Σητεία, όταν μας ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ τα οποία δεν θα έδινε ούτε φίλαθλος της Νίκης, το ένα από Σητειακό βοηθό και το δεύτερο από Αγιονικολιώτη βοηθό, ενώ και τότε ο διαιτητής ήταν από τον Άγιο Νικόλαο.

Εμείς, τα λάθη αυτά που μας στέρησαν δύο βαθμούς τα θεωρήσαμε ανθρώπινα και δεν δώσαμε καθόλου έκταση σε αυτά αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα, όπως και σε άλλα παιχνίδια στα οποία η ομάδα μας «έχασε» βαθμούς.

Προσπαθούμε να στηρίξουμε τη Λασιθιώτικη διαιτησία και να την βοηθήσουμε όπως μπορούμε για το καλό του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου και όχι να ρίχνουμε εκεί τις ευθύνες για τις αποτυχίες μας. Ευχή μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα τόσο από τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο να μπουν στο χώρο της διαιτησίας, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και δεν μας ενδιαφέρει από πού θα είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει τα παιχνίδια μας ή αν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε κάποια άλλη ομάδα.

Έγινε ακόμη αναφορά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Λακωνίων, το οποίο μπορεί να μην ήταν σε άριστη κατάσταση λόγω του ότι διαθέτει φυσικό χόρτο και με τις βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα ήταν λογικό να έχει αυτή την εικόνα, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ακατάλληλος για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Μάλιστα η ομάδα μας έχει παίξει εκεί όλα τα παιχνίδια της κάτι το οποίο υποβαθμίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει».