ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 25-4-2024
Έγινε ο αγιασμός στο ξενοδοχείο Elounda Beach
Μειώσεις επιβράβευσης δίνει ο ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου στους συνεπείς
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ποιος χρειάζεται ποιον και πως;
Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα ΑΟΑΝ – Προοδευτική 2-0
Μεταφέρθηκε τραυματισμένη γυναίκα από το φαράγγι του Ρίχτη
Στιγμιότυπα από τον αγώνα ΑΟΑΝ – Προοδευτική (βίντεο)
Ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας
Πολύωρη διακοπή νερού στην περιοχή της Πάνω Μεράς Ιεράπετρας
Χάλκινο μετάλλιο ο Μ. Βάρδας στους 65ους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες στίβου
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο ν. Λασιθίου – Κατασχέθηκαν σχεδόν 35 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας
Λασιθιώτικες επιτυχίες στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Ρώσος βουλευτής συνελήφθη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Άνω Βουλής – Εμπλέκεται σε δυο δολοφονίες

Ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Ραούφ Αρασούκοφ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια, άσκησε η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με βάση τρία άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Αρασούκοφ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για άσκηση πιέσεων κατά μαρτύρων και για δολοφονία, οδηγήθηκε στην ανάκριση, όπου «ανακρίνεται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου» δήλωσε η Πετρένκο, που πρόσθεσε ότι κατά την ανάκριση ο βουλευτής ζήτησε την παρουσία διερμηνέα επειδή ισχυρίσθηκε ότι δεν κατέχει σε επαρκή βαθμό τη ρωσική γλώσσα.

Οι εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι αποδείχθηκε η εμπλοκή του Ραούφ Αρασούκοφ σε δύο δολοφονίες το 2010 και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του κοινωνικού κινήματος νεολαίας «Αντιγκέ Χασέ» Ασλάν Ζούκοφ και του συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια Φραλ Σεμπσουχόφ.

Ο Ρασούκοφ συνελήφθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), ενώ ήταν έτοιμος να αποχωρήσει την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα, ο οποίος έθετε ζήτημα άρσης της ασυλίας του Αρασούκοφ. Ωστόσο, τον παρακάλεσε να μείνει στην αίθουσα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο. Στην αίθουσα ήταν παρών και ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο πατέρας του Ραούλ Αρασούκοφ, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του συμβούλου του γενικού διευθυντή της εταιρείας Gazprom mezregiongaz, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Ο Ραούλ Αρασούκοφ κατηγορείται για εμπλοκή σε κλοπή ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 30 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Τόσο ο Ραούφ Αρασούκοφ όσο και ο πατέρας του Ραούλ, όπως μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δική του πηγή, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist