Ενώ η εκδήλωση με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης όδευε προς ολοκλήρωση, η παραίνεση ενός παρευρισκομένου πολίτη στον Αναπληρωτή Διοικητή του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου κ. Νίκο Παντιέρα για να αναφερθεί στο πού βρίσκονται οι διαδικασίες για το Κέντρο Αποκατάστασης αποτέλεσε το «φιτίλι» που «άναψε» τη συζήτηση.

Όπως είπε ο κ. Παντιέρας στα δύο χρόνια της θητείας του «το Κέντρο ξεκίνησε από το μηδέν» για να έχει φτάσει τώρα τη φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών ενώ σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχει βρεθεί ο ανάδοχος, σε 9 περίπου μήνες θα παραδοθεί η μελέτη και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση περί τις αρχές του 2020. Απαντώντας στην τοποθέτηση του Δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού για την πρόταση του Δήμου να είναι έτοιμη η μελέτη με πολύ λίγα χρήματα από επιδοτήσεις επιχειρηματιών και η οποία δεν έγινε αποδεκτή από τη ΔΥΠΕ, τόνισε ότι «μου είχατε πει ότι θα βρίσκατε τα λεφτά από ξενοδόχους», με τον κ. Ζερβό να απαντά «μην επιμένετε, υπάρχει έγγραφο προς την ΔΥΠΕ όπου λέγαμε ότι είμαστε σε θέση να της παραδώσουμε τη μελέτη και το αρνήθηκε».

Ο κ. Παντιέρας τόνισε πως «δεν είχα γνώση, σας είχα παροτρύνει να το κάνετε εγγράφως, δεν το ήξερα ότι το είχατε κάνει και θα ήθελα να το δω το έγγραφο», με τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου να ανταπαντά πως «δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείτε αυτό που λέω, σε δημόσια συγκέντρωση. Να μάθετε να σέβεστε ότι υπάρχει και Δήμος στην περιοχή».

Ο κ. Παντιέρας έκλεισε τονίζοντας πως «το έργο θα γίνει και είναι ‘στοίχημα’ για μας, εδώ που έχουμε φτάσει γυρισμός δεν υπάρχει» και πως «εάν αλλάξει κατι, εγώ θα υποβάλω την παραίτησή μου».

Ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης τόνισε απ’ την πλευρά του, κλείνοντας τη συζήτηση, πως η σχετική διαδικασία παρά την καθυστέρηση έχει ‘κλείσει’ και το έργο θα γίνει.

Το σχετικό απόσπασμα είναι από το 2:57 του βίντεο και έπειτα.

Ν.Σ.