Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Γ. Μανουσάκης: Το Λασίθι γράφει ιστορία και στέλνει δυνατό ‘μήνυμα’ για την Υγεία, δεν θα το βάλουμε κάτω (βίντεο)
Κλαδέματα και καθαρισμοί στο Καθολικό μέχρι το Μπουρούνι (βίντεο)
Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου

Δραματικές ώρες για τη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ απειλεί με στρατιωτική επέμβαση – Ο Μαδούρο προειδοποιεί με εμφύλιο 0:12

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας μετά και τις δηλώσεις των προέδρων των δύο χωρών καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα την ώρα που εκπνέει το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων για να προκηρυχθούν εκλογές, ενώ ο Νικολάς Μαδούρο απειλεί με εμφύλιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα είναι “μια επιλογή” και ότι απέρριψε την πρόταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να συναντηθούν.

“Σίγουρα, είναι κάτι που ενδέχεται…είναι μια επιλογή”, είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μαδούρο του ζήτησε πριν από μήνες να συναντηθούν αλλά εκείνος απέρριψε την πρότασή του.

“Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ”, είπε σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS “Face the Nation”. “Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας”.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση του Μαδούρο, φορώντας ρούχα με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας: κίτρινο, κόκκινο, μπλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σημαντικό να παραμείνει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ ώστε η Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά το Ιράν. Ο πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για μια βάση στο Ιράκ. “Θα μπορούσαμε λοιπόν να παραμείνουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι θέλω να παρακολουθώ το Ιράν γιατί το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ άφησε υπόνοιες για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου για την προκήρυξη προεδρικών εκλογών .

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε

Αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε δημοσιεύτηκαν στις έντυπες εκδόσεις ισπανικών ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα.

«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους» σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της Ε.Ε, μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Ο ίδιος απέρριψε το τελεσίγραφο αποκαλώντας το «θράσος», διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του, σε μια διαδήλωση χθες, ότι «Είμαι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας».

Στη συνέντευξη στo La Sexta, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη.

Ο δημοσιογράφος Ζόρδι Έβολε, ένας από τους πλέον διακεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, απάντησε: «Φοβάμαι από αυτό που λέτε, κύριε Μαδούρο».

«Αλήθεια; Δεν με φοβίζει» απαντά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Απαντώντας στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για τις εκλογές, ο Νικολάς Μαδούρο σημείωσε: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist