Σημαντικές αναφορές και ανακοινώσεις για σημαντικά θέματα της περιοχής της Νεάπολης περιλάμβανε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης στο καφέ ‘Όαση’.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δύο σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή, τις Φυλακές στις Κουρούνες και στο Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ σημείωσε ακόμη πως εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη μελέτη από το Δήμο η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του κέντρου της Νεάπολης αλλά και την κατασκευή σκεπάστρου στο γήπεδο της Α.Ε.Ν.. Η Περιφέρεια, είπε, είναι θετική και για την χρηματοδότηση της μελέτης ενεργ. αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ανέφερε πως η Νεάπολη πρέπει να σταθεί ξανά στο ύψος και να παίξει το ρόλο της ιστορικής έδρας του Δήμου στεκόμενη μόνη της στην αγορά, τόνισε τη σημασία των Φυλακών και του Κέντρου Αποκατάστασης, αναφέρθηκε στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης, στα Σφαγεία με την κρίση του διαγωνισμού ως άγονου μάλλον όπως είπε να ευνοεί αφού προσήλθαν άλλοι 4 ενδιαφερόμενοι για στοιχεία, ενώ στάθηκε και στις γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες που εμπόδισαν και εμποδίζουν το Δήμο να προχωρήσει κάποια έργα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Νεάπολης κ. Σταύρος Τζώρτζης τόνισε ότι ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος περνά πολύ δύσκολες στιγμές, αναφέρθηκε στο έργο των Φυλακών, στη δημοπράτηση των Σφαγείων και πώς μπορεί να «ξεμπλοκαριστεί» ενώ τόνισε πως χρειάζεται η βοήθεια τόσο του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου όσο και της τοπικής κοινωνίας, του απλού κόσμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η αντιδήμαρχος Επάνω Μεραμπέλλου Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Νίκος Συλλιγάρδος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Κ. Μανόλης Κουμαντάκης.

Ν.Σ.